Løkke sender penge og eksperter til EU's grænser

Vi bruger 140 millioner kroner imod folkevandring til Europa, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)

Danmark vil begrænse den massive folkevandring til Europa. Derfor afsætter regeringen 128 millioner kroner til en indsats i nærområderne af sin særbevilling på 750 millioner kroner.

Det oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), før EU-topmødet torsdag begynder i Bruxelles. I år er der ifølge EU's grænseagentur Frontex kommet over 700.000 flygtninge og immigranter til EU mod 282.000 i hele sidste år.

- Det siger noget om, hvor stort et pres migrationskrisen øver på EU’s medlemslande, og det mærker vi også hver dag herhjemme. Vi skal kunne følge med, så vores økonomiske og kulturelle sammenhængskraft ikke slår revner, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Derfor afsætter regeringen 75 millioner kroner til Madad-fonden for at støtte syriske flygtninge i nærområdet. Beløbet kommer oveni 250 millioner kroner, som regeringen i september afsatte til Syriens nærområde, påpeger statsministeren.

- Pengene kan blandt andet gå til uddannelse og bedre erhvervsmuligheder for flygtninge i Jordan, Libanon og Tyrkiet, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi ønsker også at afsætte 28 millioner kroner til humanitære indsatser på Afrikas Horn, hvor somaliere og eritreere gennem tiden har været en af de store grupper af asylansøgere i Europa, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han kritiserer en "alt for tilfældige" kontrol med EU's ydre grænser. Derfor rejser mange immigranter og flygtninge rundt i Europa, selv om de ikke er registreret. Det gør det sværere at sende afviste asylansøgere hjem, påpeger statsministeren.

- Det er afgørende med en systematisk kontrol og registrering af flygtninge og immigranter, så snart de når EU’s territorium. Derfor prioriterer vi nu 37 millioner kroner til at etablere og drive registreringscentre, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det skal styrke kontrollen, når flygtninge og indvandrere kommer til Italien eller Grækenland. Desuden sender Danmark 15 ekstra eksperter til EU’s grænseagentur (Frontex) og andre eksperter til EU’s asylstøttekontor, siger statsministeren.

10 kommentarer
Vis kommentarer