Annonce:
Annonce:

Løkke siger Bertel midt imod: Konsul-stilling var ledig

Statsministeren mener ikke, at posten som generalkonsul var besat

Bertel Haarder og den villa, hvor generalkonsulatet i Flensborg holder til. Foto: Polfoto og Sydslesvigsk Pressetjeneste.
Bertel Haarder og den villa, hvor generalkonsulatet i Flensborg holder til. Foto: Polfoto og Sydslesvigsk Pressetjeneste.
Annonce:
Følg Politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er uenig med Venstre-veteranen Bertel Haarder, som har påstået, at han ikke vidste, at stillingen som generalkonsul i Flensborg var besat, da han fik den tilbudt under ministerrokaden.

- Stillingen er ledig, fordi det er uger siden, at der blev truffet en beslutning om, at den konsul, der sidder - som i øvrigt har gjort et fremragende arbejde - efter 18 år overgår til anden tjeneste den 1. september i Udenrigsministeriet, siger Lars Løkke Rasmussen til TV 2.

Bertel Haarder droppede i går at tage imod stillingen, fordi han ikke havde følt sig godt nok orienteret om, at den nuværende generalkonsul - mod sit eget og mange blandt det danske mindretals ønske måtte afskediges fra posten.

Annonce:

- Jeg troede, den tilbudte post var på vej til nybesættelse. Jeg glædede mig til at arbejde frem mod genforeningsjubilæet. Jeg er opvokset i Grænselandet. Jeg brænder for - og har alle forudsætninger for at synliggøre og arbejde for mindretallene. Men posten er jo besat, og jeg vil ikke trænge mig på, sagde Bertel Haarder i går til Ritzau, da han afslog jobtilbuddet fra Lars Løkke.

Bertel bekræfter: Dropper sit 'drømmejob'

Hvor mange 'uger siden' det er, at konsulstillingen blev ledig giver statsminister Lars Løkke Rasmussen imidlertid ikke noget svar på.

Heller ikke hos Udenrigsministeriet er der hjælp at hente.

'Vi kan ikke oplyse om ansættelsesretlige forhold, men i pressemeddelelsen den 30/11 fremgår det, at han (generalkonsul Henrik Becker-Christensen red.) skal afløses og fortsætter i Udenrigsministeriets tjeneste', skriver Udenrigsministeriets presseenhed til Ekstra Bladet.

Her kan du se, hvad Bertel Haarder kunne se frem til i stillingen som generalkonsul, inden han afslog tilbuddet:

Fed løn, chauffør og skattefri pragtbolig: Bertels tysker-luksus

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: