Løkke slagtet af vælgerne: Mister 23.000 stemmer

Lars Løkke Rasmussen har fået et møgvalg i forhold til for fire år siden

Se Lars Løkke til fredagens dronningerunde

Danmarks kommende statsminister Lars Løkke Rasmussen er løbet ind i en ordentlig øretæve i Sjællands storkreds. Venstres formand opnår 33.393 personlige stemmer i landets største kreds, der både dækker størstedelen af Sjælland samt Lolland, Falster og Møn. Stemmetallet er en stor tilbagegang på knap 23.000 stemmer fra sidste valg i 2011.

Her opnåede Løkke imponerende 56.285 stemmer. Det skete imidlertid i den betratgeligt mindre Nordsjællands storkreds.

Denne gang har vælgerne dog i stor stil at have fravalgt Venstres statsministerkandidat, når de personlige kryds skulle sættes. Dog scorer Løkke et hæderligt resultat i hjemmekredsen Køge, som han stiller op i for første gang. Her opnår han 6.308 personlige stemmer.

Kristian Thulesen Dahl. (Foto: Niels Hougaard) Dansk politik Kong Kristian: Så mange personlige stemmer fik han

Dansk politik Første forsøg: Løkke prøver at danne flertalsregering

På røven i Nakskov

Til gengæld ser det helt sort ud for Venstre-formanden på Lolland og Falster, der har en af landets højeste andele af kontanthjælpsmodtagere. Her ser Løkkes budskab om et moderne kontanthjælpsloft ud til at have bragt ham i unåde hos den lokale vælgerskare på Sydhavsøerne. I hvert fald får Venstre-formanden kun 807 stemmer i hele kredsen.

Til trods for det store tab af personlige stemmer ser det dog alligevel ud til, at Løkke ender i top tre over de største stemmeslugere. Og skiftet af valgkreds sikrer ham en top tre-placering efter Kristian Thulesen Dahl på førstepladsen med 57.371 stemmer.

189 kommentarer
Vis kommentarer