Løkke snakkede Femern-projekt og flygtninge med Merkel

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er fredag i Tyskland og har haft arbejdsfrokost med kansler Angela Merkel

Flygtningestrømmen i Europa, diverse EU-spørgsmål, situationen i Ukraine, Danmarks kommende folkeafstemning om EU-retsforbeholdet og Femern-projektet.

Det er nogle af de emner, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og den tyske kansler, Angela Merkel, har talt om fredag i Berlin.

Besøget hos Merkel er Lars Løkke Rasmussens første møde med en udenlandsk regeringsleder, siden han præsenterede sit ministerhold i slutning af juni.

- Det er ikke tilfældigt, at Tyskland er mit første besøg som statsminister. Tyskland er vores nabo, en tæt allieret og ven, og en stor handelspartner, siger Lars Løkke Rasmussen fra pressemødet i Bundeskanzleramt.

Undervejs i regeringsforhandlingerne fandt Løkke tid til at mødes med den norske statsminister, Erna Solberg, da hun besøgte Christiansborg, men fredagens såkaldte arbejdsfrokost med Merkel var Løkkes første udenlandsrejse som dansk statsminister.

Løkke var tidligere fredag i München, hvor han diskuterede Danmarks muligheder for at øge eksporten til Tyskland med en række danske virksomheder, der allerede har etableret sig. Målet er at opdatere den tidligere regerings Tyskland-strategi.

Tyskland er Danmarks største handelspartner, og i 2013 købte naboerne mod syd danske varer og services for 103 milliarder kroner.

Den modsatte vej er handlen endnu mere flittig, da Danmark samme år importerede for 113 milliarder kroner.

Det er under et halvt år siden, at Merkel sidst mødtes med dansk statsminister. Dengang var det dog Helle Thorning-Schmidt (S), der havde residens på Marienborg, og dengang var det Merkel, som rejste til Danmark.

8 kommentarer
Vis kommentarer