Løkke stopper i Løkke-fonden

Nyt medlem af Løkke-familien kan være på vej ind i fondens bestyrelse

- Kan du ikke tage dig af Løkkefondens drenge, når nu jeg er blevet statsminister? Foto: Jens Dresling
- Kan du ikke tage dig af Løkkefondens drenge, når nu jeg er blevet statsminister? Foto: Jens Dresling

Lars Løkke Rasmussen er stoppet som formand for Løkkefonden, som han selv stiftede i marts 2012.

På Løkkefondens hjemmeside præsenteres Lars Løkke dog stadig som formand. Men reelt meddelte V-lederen sin fondsbestyrelse, at han ville stoppe både som formand og medlem af bestyrelsen, da han blev udnævnt til statsminister den 28. juni.

Ifølge ’lov om vederlag og pension for ministre’ kan regeringsmedlemmer som udgangspunkt ikke bestride andre hverv – og bl.a. derfor var posten som frontfigur i Løkkefonden ikke forenelig med at være Danmarks statsminister.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger forventes det dog, at et andet medlem af Løkkefamilien overtager den ledige post i bestyrelsen.

Se også: Løkke får honorar for ulønnet job i LøkkeFonden

Nemlig statsministerfruen Sólrun Løkke Rasmussen, der tidligere har været valgt for Venstre til kommunalbestyrelsen i Græsted-Gilleleje og senere Gribskov Kommune.

Det er dog endnu ikke formelt afgjort, og dermed er der pt. ingen medlemmer af Løkkefamilien i Løkkefondens ledelse. 

Rigmænd i bestyrelsen
Sólrun Løkke Rasmussen er uddannet lærer og har dermed de faglige forudsætninger på plads for at deltage i fondens arbejde med at hjælpe udsatte drenge. Typisk drenge med problemer i skolen og manglende selvtillid, som dermed har udsigt til et liv på kanten af samfundet.

Løkkefondens bestyrelse består pt. af de to rigmænd; erhvervsmanden Lars Kolind og Falcks koncernchef Allan Søgaard Larsen.

Sidstnævnte er blevet konstitueret som formand for fonden. Bestyrelsen er selvsupplerende, og det ventes ifølge Ekstra Bladets oplysninger, at det nye medlem bliver udpeget på bestyrelsens næste møde.

Det kan altså blive Sólrun Løkke Rasmussen – og i så fald vil Lars Løkke stadig kunne følge med i fondens arbejde på tætteste hold.

- Løkkefonden er en aktiv del af mit liv. Og jeg er et aktivt politisk menneske. Jeg lavede den fond, fordi der er en vigtig samfundsmæssig problemstilling, jeg gerne ville gøre noget ved, fortalte han til Ekstra Bladet et par dage før valget i juni.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra familien Løkke. Statsministerens særlige rådgiver henviser til den konstituerede formand for Løkkefonden, Allan Søgaard Larsen.

Ekstra Bladet har via Løkkefondens direktør Anders Munk Ebbesen forsøgt at få en kommentar fra Allan Søgaard Larsen, men det har endnu ikke været muligt.

114 kommentarer
Vis kommentarer