Løkke trækker sig

Lars Løkke Rasmussen har trukket sig som Venstres formand, bekræfter han på Facebook

Venstre har haft en dramatisk weekend, hvor både Lars Løkke og Kristian Jensen trak sig. Få et overblik her. Video/redigering: Ernst van Norde/Signe Skov.

Lars Løkke Rasmussen har trukket sig som Venstres formand.

Det skriver han på Facebook.

'Vigtigt at holde fast i sin selvrespekt. Kan ikke være formand for et parti, hvor jeg som formand afskæres fra min mulighed for at få diskuteret og afprøvet den politiske linje, jeg har lagt, i det landsmøde-forum, hvor jeg er valgt. Tak for mange gode år', lyder det fra Løkke.

Løkkes beslutning kommer efter et dramatisk møde i Venstres forretningsudvalg fredag aften og lørdag morgen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Kristian Jensen ligeledes valgt at trække sig som partiets næstformand.

Her til formiddag er et møde i Venstres hovedbestyrelse begyndt. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Lars Løkke Rasmussen forladt mødet.

Har slået gnister
Løkkes beslutning kommer, efter at det havde slået gnister på mødet i forretningsudvalget.

Her tog Kristian Jensen ordet og erklærede, at han var klar til at trække sig som Venstres næstformand.

Men betingelsen var, at formand Lars Løkke Rasmussen skulle samme vej, men det afviste Lars Løkke i første omgang kategorisk.

Men nu er Løkke imidlertid ændret holdning.

Strid om landsmøde
Den store strid på mødet gik på, hvordan Venstres kommende landsmøde skal afvikles. Det er netop konklusionen på denne strid, der har fået Løkke til at trække sig.

Løkke har ønsket, at Venstres ordinære landsmøde skulle fremrykkes. Dette ville betyde, at han først fik mulighed for at fastlægge den politiske linje for Venstre med en såkaldt 'politisk udtalelse' - derefter skulle personspørgsmålet afklares.

Omvendt ønskede Løkkes kritikere, at der skulle afholdes et ekstraordinært landsmøde. Her ville eneste punkt på dagsordenen være, hvem der skulle lede Venstre.

Her trak Løkke det korteste strå, kan man udlede af hans udmelding på Facebook. Nu har han trukket sig som formand.