Annonce:
Annonce:

Løkke tror mange har gjort det samme som Jon

Formanden for Moderaterne, Lars Løkke Rasmussen, vil ikke ekskludere Jon Stephensen for en lummer besked

Jon Stephensen er begravet i lortesager. Journalist Jonas Sahl gennemgår de største brølere fra skandalepolitikeren her

Det er for dumt: Stephensens største brølere.
Annonce:
Følg Politik

Lars Løkke Rasmussen fastholder onsdag, at det ville være for hård en konsekvens at ekskludere Jon Stephensen for de grænseoverskridende beskeder, han har sendt til et 19-årigt medlem af partiet.

Det sker med en forklaring om, at han mener, rigtigt mange skulle ekskluderes af partier, hvis det var ekslusionsgrund.

- Hvis du gik rundt i alle partiernes medlemsregistre og sagde, at hvis nogen har sendt en fuldstændigt utilgivelig besked af denne her art, så kan de ikke have et partimedlemskab, så kan jeg godt forestille mig, at der skulle sorteres ud i nogle medlemslister.

- Derfor må vi have nogle proportioner i det her, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Ved at undlade at ekskludere Jon Stephensen går Lars Løkke Rasmussen stik imod ønsket fra Unge Moderater, der har sagt, at de ikke kan se Jon Stephensen i partiet.

Alle Jon Stephensens møgsager

Jon Stephensens tid i Folketinget har været tumultarisk, efter at flere skeletter er væltet ud af skabet hos den nu forhenværende kulturordfører.

Blandt andet er det kommet frem, at Jon Stephensen, gennem sit tidligere hverv som teaterchef for Aveny-T fik teatret til at betale 20.000 kroner for en lejebolig, han boede i, mens hans egen bolig blev renoveret.

Derudover er Jon Stephensen også blevet beskyldt for dokumentfalsk, efter at han i 2017 angiveligt skulle have skrevet under på et dokument for Aveny-T's bestyrelsesmedlem Jakob Høyer.

Børsen kunne siden bringe en lydfil, hvori man kan høre en skrive på et stykke papir, hvorefter Jon Stephensen siger, 'det ser da meget godt ud, ikke?'.

Efterfølgende kunne TV 2 fortælle, at 30 af Jon Stephensens tidligere kolleger anklagede ham for 'at terrorisere teaterbranchen'.

Allerede sidste år kom det desuden frem i Zetland, at Jon Stephensen havde tilbudt en række skuespillere og dansere 5.000 kroner for at komme ind på arbejde, når de var syge.

Aveny-T mener også, at han er ansvarlig for, at to malerier til en værdi på over 500.000 kroner blev ødelagt på teatret.

Og i april er det så kommet frem, at Jon Stephensen har sendt ganske upassende beskeder til et 19-årigt medlem af Moderaterne.

Annonce:

Et åbent spørgsmål
Formanden sagde desuden, at han mener, sagen for nuværende er ordnet ved, at Jon Stephensen har søgt orlov fra Folketinget frem til oktober, hvor situationen så skal evalueres.

- Sagen fandt sin løsning i går. Jon Stephensen er ikke Moderaternes kulturordfører, han er ikke medlem af folketingsgruppen, han har søgt orlov. Og det er klogt.

- Jeg har brugt det billede, at vi har lavet en separation. For der er ikke basis for et politisk samliv lige nu. Om det kan genoptages, er et åbent spørgsmål, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Det var Lars Løkke Rasmussen, gruppeformand Henrik Frandsen, partisekretær Kirsten Munch Andersen og Jon Stephensen, der blev enige om sanktionen på et møde mandag aften.

Jon Stephensen selv har sagt, at han forventer at vende tilbage til Folketinget, når det åbner til oktober. Noget Unge Moderater har svært ved at se.

- Når orloven er udløbet, forholder vi os til det, sagde Lars Løkke Rasmussen onsdag.

Læs her om, hvordan Løkkes løsning har gjort situationen endnu værre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: