Løkke udstikker regeringens fire succeskriterier

Regeringen vil sikre færre asylansøgere, færre på forsørgelse, flere private job og forbedre sundhedsvæsnet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortæller i et interview med Berlingske, hvad der bliver regeringens succeskriterier - og i sidste ende, hvad han beder vælgerne måle regeringen på.

Regeringen skal måles på, om flere forsørger sig selv frem for at modtage ydelser eller anden offentlig forsørgelse. Ligeledes skal der skabes flere private job, end der gør i dag.

Derudover skal sundheds- og ældreområdet forbedres, og antallet af asylansøgninger til Danmark skal falde, siger statsministeren til avisen.

- Det er de fire ledestjerner, regeringen har. Det betyder ikke, at der ikke også er alt muligt andet, der er vigtigt, men de fire ting er ledestjernerne, siger Lars Løkke til Berlingske.

- Og vi er en fiasko, hvis vi - som dagene, ugerne, månederne og årene går - ikke kan dokumentere, at Danmark bevæger sig den vej.

Udover de fire succeskriterier bliver der i interviewet med Berlingske også tegnet et billede af, hvad der bliver de dominerende emner i dansk politik det kommende efterår.

Udlændingepolitikken skal strammes, og Folketinget blive enige om en dagpengereform, en flerårig aftale for politiet og en finanslov.

Der skal også laves et kontanthjælpsloft og føres flere penge til sundhedsvæsnet.

Statslige arbejdspladser, der er i dag er i København, skal flyttes til yderområder i landet, der også skal nyde gavn af liberaliseringer af planloven.

Og på den udenrigspolitiske scene skal danskerne inden jul tage stilling til Danmarks retsforbehold i EU, ligesom Folketinget skal forlænge mandatet til det danske bidrag i koalitionen mod Islamisk Stat.

30 kommentarer
Vis kommentarer