Løkke var i røret: Her er Gades nye titel

Da Lars Løkke Rasmussen ringede til Søren Gade forleden var det ikke for at tilbyde ham en ministerpost. I stedet er blevet Gade ny gruppeformand

Mange Venstre-folk har de seneste dage håbet på et opkald fra Lars Løkke Rasmussen.

At få Venstre-formanden i røret ville nemlig med stor sandsynlighed være lig med tilbuddet om en ministerpost.

En af de Venstre-folk, som Løkke ringede til, var Søren Gade. Men i dette tilfælde havde Løkke ikke en ministerpost at tilbyde. I stedet spurgte han, om Gade ville kandidere til posten som formand for Venstres folketingsgruppe.

Det sagde Gade ja til, og nu har han officielt fået posten på et møde i Venstres folketingsgruppe.

- Gruppen har udvist mig den tillid at gøre mig til gruppeformand. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

- Sagde du nej til en ministerpost?

- Nej, det er sådan, at jeg blev ringet op fredag aften - ligesom andre Lars skulle tale med - og vi diskuterede, at Lars gerne så mig på posten som gruppeformand.

- Det var der, hvor statsministeren mente, at jeg kunne gøre fyldest. Han har et ønske om at have et tæt samarbejde med gruppebestyrelsen, lyder det fra Søren Gade.

- Ville du hellere have været minister?

- Det er jo et teoretisk spørgsmål. Jeg sagde jo ikke nej til at prøve at stille op som gruppeformand, lyder det fra Søren Gade.

Afviser skuffelse
Søren Gades kredsformand i Aalborg Vest, Svend Erik Jensen, har tidligere forklaret, at Søren Gade er skuffet over ikke have fået en ministerpost.

Søren Gade (foto: René Schütze) Dansk politik Vraget til Løkkes ministerhold: Gade er skuffet

- Han er skuffet. Søren havde givetvist forventet at blive minister. Det har han ikke lagt skjul på, har Svend Erik Jensen sagt til politiko.dk.

65 kommentarer
Vis kommentarer