Løkke: Venstre har om nogen afskaffet blokpolitikken

Venstres formand svarer hurtigt igen på Socialdemokraternes beskyldninger om, at han står for blokpolitik

(Foto: RASMUS FLINDT PEDERSEN)
(Foto: RASMUS FLINDT PEDERSEN)

På et hasteindkaldt pressemøde slår Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, nu tilbage på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der indledte dagen før valgdagen med et forsøg på at sætte blokpolitik på dagsordenen.

Statsministeren beskyldte på et pressemøde onsdag Lars Løkke Rasmussen for at have talt sig længere og længere ind i blokpolitikkens verden i løbet af de tre ugers forgangne valgkamp, men det afviser Venstres formand:

- Hvis der er nogen, der har afskaffet blokpolitikken på Christiansborg, så er det Venstre. For første gang i mange år har Danmark haft en opposition, der konstruktivt har samarbejdet med den siddende regering, siger han og fortsætter:

- Ellers havde vi jo ikke kunne lave alle de aftaler. Skatteaftalen, de to vækstaftaler, energiaftalen og finansloven for 2014, hvor vi prioriterede et opgør med social dumping, så er det resultatet af forløb, som Venstre medvirkede til, siger han.

Det skete på et hasteindkaldt pressemøde i kølvandet på Socialdemokraternes og statsministerens pressemøde en times tid forinden.

Pudsigt nok henviste statsministeren til de samme aftaler, da hun fremhævede, at vælgerne med den siddende regering får en samarbejdsvillig regering, der er villig til at lytte til alle partier.

- Hvis Socialdemokraterne efter et eventuelt regeringsskifte i morgen optræder lige så konstruktivt og ansvarligt, som Venstre har gjort det i opposition, så kan det brede samarbejde hen over midten sagtens fortsætte, siger Lars Løkke Rasmussen.

99 kommentarer
Vis kommentarer