Annonce:
Annonce:

Løkke: Vi er bevidste om at vi er i mindretal

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lover bredt samarbejde, da han præsenterede sin regering på Amalienborg

Annonce:
Følg Politik

Lars Løkke Rasmussen er nu formelt statsminister i Danmark, efter at han søndag formiddag præsenterede sin regering for dronningen.

Efter mødet fastslog Lars Løkke Rasmussen for de fremmødte tilskuere og journalister på Amalienborg, at hans regering vil samarbejde bredt i Folketinget.

- Vi er meget bevidste om, at vi er en mindretalsregering, siger Lars Løkke Rasmussen foran resten af sit i alt 17 mand store ministerhold på Amalienborg Slotsplads.

- Vi har ambition om at samarbejde bredt i folketinget. Jeg stoler på, at det vil kunne lade sig gøre, siger han.

Hans smalle Venstre-regering består kun af Venstres 34 mandater. Dermed skal Løkke finder 56 medlemmer Folketinget, hver eneste gang han skal have flertal for et nyt politisk udspil.

Men Løkke ser gode muligheder for at stable et samarbejde på tværs af Folketinget på benene med den politik, som han senere søndag vil lægge frem for offentligheden.

- Som jeg kan læse det politiske landskab - det kan være, jeg ikke er dygtig nok til det, at jeg er for urutineret eller for stor en amatør - men som jeg læser det politiske landskab, så ser jeg ganske gode muligheder for, at vi kan samarbejde, siger Lars Løkke Rasmussen.

Blandt Løkkes 17 ministre er der fem kvinder.

Desuden er der - som statsministeren også selv bemærkede - en vis aldersspredning på ministerholdet, fra sundhedsminister Sophie Løhde og skatteminister Karsten Lauritzen på hver 31 år til den gennemrutinerede minister Bertel Haarder på 70 år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: