Løkke: Vi har ingen planer om at sende folk i fattigdom

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen vil fortsat ikke lægge sig fast på partiets bud på et kontanthjælpsloft

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kan fortsat ikke sætte præcise beløb på, hvor partiet ønsker at placere loftet over kontanthjælpen, hvis han genvinder magten på valgaftenen om ti dage.

Det fastslog Løkke under et møde med Venstres Ungdom i København mandag.

De Konservative har meldt ud, hvor de vil have et kommende kontanthjælpsloft til at ligge, nemlig der, hvor der er mindst 3000 kroners forskel på at lede efter et arbejde og på at have et.

Det indebærer, at eksempelvis en enlig på kontanthjælp med tre børn kan miste 2956 kroner om måneden efter skat.

På mødet med Venstres Ungdom blev Lars Løkke Rasmussen spurgt, om han synes, det er en god idé:

- Jamen, det er da et bud på det, men jeg lægger mig ikke fast på det, og det gør jeg ikke, fordi det er en mønt med to sider. Det interessante er jo, hvordan vi kan gøre gevinsten ved at arbejde større, og der er to skruer, man kan dreje på, lød det fra Løkke.

- Det ene er loftet over, hvor meget man samlet set kan få i kontanthjælp og en række andre ydelser. Det andet er, hvor meget man kan give i skattelettelser, og det er jo det sidste, der optager mig mest, siger han.

- Og jo mere, vi kan komme igennem med vores økonomiske politik, jo mere er der plads til i skattelettelser, og jo højere kan loftet være.

Venstres finansordfører, Peter Christensen har over for Ritzau kaldt De Konservatives forslag til et loft for henhørende i den "meget ambitiøse ende", og Løkke understreger, at "der er en grænse for, hvor lavt loftet kan være":

- Det ville da være dejligt, hvis vi kunne få forskellen derop, siger han og fortsætter:

- Det kan jeg bare ikke stå og love, fordi hvis man ikke finder tilstrækkelige penge til skattelettelser, så kan det jo betyde, at det loft skal være ret lavt. Og der er en grænse for, hvor lavt det loft kan være. Vi har jo ingen planer om at sende familier ud i fattigdom.

Lars Løkke Rasmussen lancerede første gang sin plan om et nyt kontanthjælpsloft i efteråret 2013.

0 kommentarer
Vis kommentarer