Løkke: Vi skulle tage 2800 uden retsforbehold

Danmark mere end opfylder EU's krav om at tage flygtninge, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)

Uden vort retsforbehold skulle Danmark tage 2800 flygtninge af 160.000 personer, som EU-Kommissionens formand Jean Claude Juncker vil fordele mellem EU-landene.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til TV-Avisen.

Han mener, at Danmark mere end opfylder sit ansvar.

- Vi er en del af løsningen. Vi er ikke som andre en del af problemet, siger Lars Løkke Rasmussen.

Siden søndag har Danmark modtaget omkring 3000 flygtninge og migranter, påpeger han.

- Det siger jeg for at understrege, at Danmark allerede i dag løser vores opgave godt og vel. Det, der er brug for nu, er, at andre lande tager deres ansvar på sig, mener Lars Løkke Rasmussen.

EU-Kommissionen vil fordele 160.000 flygtninge mellem 25 lande, fordi Storbritannien, Irland og Danmark står udenfor den fælles udlændingepolitik. Den britiske premierminister David Cameron vil tage 20.000 syriske kvoteflygtninge fra lejre.

I år vil Danmark tage langt flere flygtninge end de 2800, vi skulle tage i Junckers model, påpeger statsministeren.

- Siden søndag er der indrejst 3000 - altså flere, end der følger af dette kvotesystem. Der er brug for, at resten af Europa tager det ansvar på sig. Vi er ingen øde ø. Vi kan godt se os selv i øjnene, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han afviser kvoter ligesom Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, fordi EU's fælles asylpolitik ikke fungerer og vi har retsforbeholdet. Han glæder sig over Junckers udspil.

- At vi er bedre til at hjemsende fra Europa til de lande, der genererer disse problemer. Vi styrker den eksterne grænsekontrol ved de ydre grænser. At vi stiller krav til lande, der genererer dette migrationsproblem, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det er ikke løst ved, at vi bare fordeler problemet, siger han.

65 kommentarer
Vis kommentarer