Løkke vil have dig til at ringe 1-1-3 efter lægevagten

Hvis det står til VLAK, skal der fremover ringes 1-1-3 til lægevagten ved ikke-livstruende sygdom

Hør politisk kommentator Henrik Qvortrups analyse af regeringens netop fremlagte sundhedsplan her. Producer: Martin Lorentsen

Regeringen vil oprette et nyt landsdækkende lægevagtnummer 1-1-3 ved ikke-livstruende sygdom. Det fremgår af regeringens udspil til en sundhedsreform.

- Man skal fortsat ringe 1-1-2, når der er akut livsfare, står der i udspillet.

- Sundhedsstyrelsen anbefalede i 2007, at der indføres et landsdækkende telefonnummer, som erstatter de nuværende indgange, men regionerne har ikke ført anbefalingen ud i livet, lyder det.

1-1-3 erstatter de nuværende indgange til akut hjælp ved ikke-livstruende sygdom og skade, uanset hvor man befinder sig i landet, fremgår det af udspillet.

Regeringen vil med det nye nummer gøre det mere overskueligt for borgeren, når han eller hun rammes af sygdom eller kommer ud for en ulykke.

- I dag er de akutte tilbud organiseret forskelligt, alt efter hvor man befinder sig i landet, og hvad tid det er på døgnet.

- Det er ikke overskueligt og trygt nok. Regeringen vil skabe et enstrenget og trygt akuttilbud i hele Danmark, står der i udspillet.

- Prøv at forestil dig, hvor pinefuld en død det er, både for dig selv og for dine omgivelser, hvis man dør af man ikke kan få luft. Kvælningsfornemmelsen er det allerværste, forklarer Anne Højholt om den dødelige og uhelbredelige lungesygdom KOL. Foto: Per Rasmussen Krop og træning Flere sygeplejersker skal forbedre forholdene for kronikere: - Vi dør altså fra jer

233 kommentarer
Vis kommentarer