Løkke vil have Thorning til at løse flygtningekrisen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen indstiller Helle Thorning-Schmidt til posten som FN's flygtningehøjkommissær

Her kan du se et uddrag fra dagens pressemøde

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bliver i dag indstillet til posten som FN's flygtningehøjkommissær. Det vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i dag meddele på et pressemøde i Statsministeriet.

Morgenen igennem har Ekstra Bladet og flere andre medier erfaret, at den socialdemokratiske eks-statsminister ver kandidat til posten.

Og kort før pressemødet kl. 11.00 har Statsministeriet udsendt en pressemeddelelse, hvor Lars Løkke Rasmussen udtaler, at Helle Thorning-Schmidt er oplagt til posten:

- Jeg har over for FN's generalsekretær fremhævet Helle Thorning-Schmidt som en mulig, stærk repræsentant for UNHCR med stor politisk ledererfaring og international profil.

Se også: Pia Kjærsgaard: Thorning passer meget bedre i udlandet

Lars Løkke Rasmussen har ifølge TV2 indstillet Helle Thorning-Schmidt til en position som flygtningehøjkommisær. (Arkivfoto: Anthon Unger) Dansk politik - 4. sep. 2015 - kl. 06:13 Ekstra Bladet erfarer: Løkke indstiller Thorning til toppost

Se også: Kamm: Flygtningehøjkommissær får kolossal udfordring

Hvis Thornings kandidatur munder ud i, at hun rent faktisk tildeles topposten, vil Thorning blive central i arbejdet for at løse den igangværende flygtningekrise, der er den værste siden 2. Verdenskrig. Så sent som i går chokerede nyheden om druknede flygtninge både herhjemme og i udlandet, da billederne af den druknede Aylan Kurid gik verden rundt.

Thorning vil blive den blot 12. flygtningehøjkommissær gennem tiden. Hun afløser portugiseren António Guterres, som har bestridt posten siden 2005.

En anden dansker, tidligere statsminister Poul Hartling, sad på posten som flygtningehøjkommissær fra 1978 - 1985.

64 kommentarer
Vis kommentarer