Annonce:
Annonce:

Løkke vil ikke sige Støjberg taler sandt

Statsministeren vil åbentbart ikke tages til indtægt for, at Inger Støjberg hele tiden har talt sandt i sagen om de såkaldte barnebrude. - Han vil ikke fedtes ind i noget, lyder det fra Socialdemokratiet

Inger Støjberg forsøgte på på et samråd at overbevise offentligheden om, at hendes ulovlige beslutning skam aldrig førte til en ændret praksis, selv om adskillige medier har dokumenteret andet. Kollegerne gik da også hårdt til hende, blandt andre Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. Og nu vil ikke engang Løkke så sige, at hans minister taler sandt.
Annonce:
Følg Politik

Lars Løkke viser nye evner i disciplinen politisk rygcrawl.

Statsministeren svarer nemlig gevaldigt uden om, når han bliver bedt om at garantere, at Inger Støjberg har talt sandt undervejs i sagen om hendes ulovlige håndtering af unge asylpar.

Det fremgår af et svar statsministeren har oversendt til Folketinget fredag morgen.

Spørgsmålet fra Socialdemokratiets Mattias Tesfaye er ellers såre simpelt:

'Har (Inger Støjberg, red) talt sandt hele tiden over for Folketinget undervejs i forløbet i sagen om undtagelsesfri adskillelse af mindreårige asylansøgere'?

Til det lyder Lars Løkke svar:

'Af principielle grunde udtaler jeg mig i almindelighed ikke om sager på andre ministres ressortområde'.

Se hele spørgsmålet og hele ikke-svaret herunder

 

 

Mattias Tesfaye undrer sig over statsministerens undvigende svar.

Annonce:

- Jeg havde jo regnet med, at han ville sige som det mest selvfølgelige, at selvfølgelig taler hans ministre sandt, når de udtaler sig over for Folketinget.

- Men jeg forstår godt, at han ikke vil fedtes ind i den her sag, som handler om lovbrud og ministeransvar.

- Han holder hende ud i strakt arm, så hvis hun kommer i problemer, så er  det Inger alene i verden, lyder socialdemokratens vurdering.

- Hvorfor vil du gerne have at statsministeren bekræfter, at hun taler sandt. Støjberg har jo selv allerede erkendt ulovligheden?

- Jeg spørger statsministeren, fordi vi siden starten af 90'erne har haft nogle meget klare regler om, at hvis en departementschef har oplevelsen af, at hans minister begår lovbrud, så er det hans pligt at orientere Statsministeriet. Derfor er vi interesseret i at finde ud af, hvad har statsministeren vidst i forløbet, siger Mattias Tesfaye.

JA fra Løkke
Lars Løkke har i et andet svar til Folketinget svaret kort og kontant 'ja' til, at ministre altid skal leve op til deres sandhedsansvar - også når det gælder pressemeddelelser.

Annonce:

Sagen om de unge asylpar og Inger Støjberg nået dertil, at det efterhånden er dokumenteret i en række medier herunder Ekstra Bladet, hvordan Udlændingestyrelsen parrerede ordre og begyndte at adskille asylparrene efter Inger Støjberg bad dem om det i pressemeddelelse og intruks.

På et samråd har Inger Støjberg ellers forsøgt at overbevise offentligheden om, at hendes ulovlige beslutning skam aldrig førte til en ændret praksis.

Inger Støjberg skal i endnu et samråd inden sommerferien og forklare sig.

Information beskriver i øvrigt i dag, at Inger Støjbergs forklaring om, at hendes ulovlige indgriben har reddet fire unge kvinde ud af kløerne på en ældre ægtemand, ikke kan dokumenteres.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: