Løkke vil stoppe menneskestrøm af migranter

Danmark kan ikke modtage økonomiske migranter, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin åbningstale.

Danmark og EU skal sætte stop for tusinder af økonomiske migranter.

Det fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin åbningstale i Folketinget.

- Danmark har et ansvar for at hjælpe mennesker på flugt. Men vi har også et ansvar for, at vores land hænger sammen. Vi må tale åbent om, at der er forskel på at være flygtning og økonomisk migrant, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi kan aldrig magte en folkevandring, der er båret af ønsket om et bedre liv. Hvor forståeligt det ønske end er.

Derfor skal EU stoppe tilstrømningen, siger statsministeren.

- Det nytter ikke at lade Europas grænser stå åbne og kun tale om at fordele de mennesker, der kommer ind. Vi må tage fat om problemets rod, siger Lars Løkke Rasmussen og henviser til, at Danmark afsætter 750 millioner kroner til nærområder.

Danmark vil stå uden for EU’s fælles asyl- og udlændingepolitik - også efter folkeafstemningen 3. december om retsforbeholdet. Regeringen strammer udlændingepolitikken for at begrænse tilstrømningen, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Alt det gør vi, fordi vi synes, det er rimeligt. Og fordi de vilkår, der er i Danmark, har betydning for, hvor mange der søger asyl. Den erkendelse er efterhånden ved at brede sig, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Og jeg er overbevist om, at antallet har betydning for, om integrationen kan lykkes.

Statsministeren mener, at integrationen er slået fejl.

- Efter et år er kun én af ti flygtninge i arbejde eller uddannelse. Det er nedslående. Efter fire år er det kun en tredjedel. Det er trist. Og af alle indvandrere fra ikke-vestlige lande er ikke engang halvdelen i arbejde, siger Lars Løkke Rasmussen.

Regeringen fremlægger omkring årsskiftet et integrationsprogram. Flygtninge, der har fået asyl, skal snarest ud på en virksomhed, hvor de samtidig skal lære dansk, forklarer statsministeren.

Han mener, at både EU og Danmark skal kræve, at lande, som migranterne kommer fra, tager deres statsborgere tilbage, når ikke de kan få lovligt ophold.

30 kommentarer
Vis kommentarer