Annonce:
Annonce:

Løkkes bonkammerat fik politiskole: Det lugter af vennetjenste

DF langer ud efter Venstre-toppens håndtering af placeringen af den nye politiskole i Herning. Betaler Løkke tilbage for formandspost?

Lars Løkke og Lars Krarupn er nære allierede i det ofte højspændte magtspil internt i Venstre. Foto: Philip Davali/Claus Bonnerup
Lars Løkke og Lars Krarupn er nære allierede i det ofte højspændte magtspil internt i Venstre. Foto: Philip Davali/Claus Bonnerup
Annonce:
Følg Politik

Regeringen har gjort det klart, at landets nye politiskole skal ligge i Herning.

Men den beslutning ligner i foruroligende grad en vennetjenste fra Lars Løkke (V) til Hernings borgmester Lars Krarup (V), der støttede ham under formandskampen i foråret 2014, da Løkke med nød og næppe holdt fast i posten som Venstre-formand.

Sådan lyder det fra DF's retsordfører Peter Kofoed Poulsen.

- Man kan få den tanke. Ingen tvivl om det. Jeg synes, det er mærkeligt, siger han.

- Så hvad lægger du i, at både Lars Krarup og Kristian Jensen kommer fra Herning?

- Lad mig sige det på den her måde, der er jyske Venstre-borgmester, der har været ud og sige, at det her lugter af noget, der er forkert. Det kan jeg godt forstå, at nogen mennesker tænker det. Det kan jeg da sagtens følge.

Annonce:

Intern V-uro
Han henviser til, at Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggard kritiserer sit partis trovædighed.

- Jeg synes, det er dårligt politisk håndværk, det må jeg sige, selv om det er mit eget parti. Jeg synes ellers, de står for troværdighed, men det mangler jeg i denne sag, siger han til TV Syd.

Søren Pind vil placere ny politiskole i Herning

Også Socialdemokraterne er mistænktelige over for politiskolens placering. Og at regeirngen pludseligt vil opføre en spliterny skole i netop Herning.

- Hvorfor er regeringen så ivrig efter at bygge nyt i stedet for at bruge eksisterende bygninger? Er det et politisk ønske, eller handler det om vennetjenester, spørger retsordfører Trine Bramsen i Jyllands-Posten.

DF-ordføreren vurderer, at det koster op imod 300 millioner kroner at bygge en ny politiskole fremfor - som det oprindeligt var planen - at benytte allerede eksisterende bygninger. Rigspolitiets rapport kan læses her.

Annonce:

Peter Kofoed Poulsen er mildt sagt rasende over sagens forløb som han stempler som 'skandaløs'.

Lars Løkke, Bertel Haarder og Lars Krarup til VM i damehåndbold i Jyske Bank Boxen i Herning, som nu også får en politiskole. Foto. Jens Dresling/POLFOTO
Lars Løkke, Bertel Haarder og Lars Krarup til VM i damehåndbold i Jyske Bank Boxen i Herning, som nu også får en politiskole. Foto. Jens Dresling/POLFOTO

Han retter især kanonen mod justitsminister Søren Pind (V), som han mener taler fuldstændig sort, når han skal forsvare sig. Eksempelvis skrev justitsministeren torsdag aften følgende på Twitter til stor forundring for DF-retsordføreren:

'Spørgsmålet er ikke hvorfor Herning. Spørgsmålet er: Hvorfor ikke Herning?'

- Sådan kan man ikke argumentere. Det er sådan en 5-årig argumenterer for guds skyld, buldrer Peter Kofoed Poulsen.

- Hvorfor?

- Der er ikke noget skøn eller noget som helst politifagligt, der siger Herning. Jeg kan godt lide Herning. Det er et dejligt sted. Jeg kommer selv meget i Herning og på de kanter. Men hvis man siger et bynavn, og at der skal være nybyggeri dér, så har man en forpligtigelse til at fortælle, hvorfor det ikke skal være nabobyen.

Annonce:

- Man har selv i rapporten fra Rigspolitiet fundet frem til, at samtlige jyske kommuner kan levere egnede byggegrund. Så skal man da fortælle, hvorfor man lige præcis vælger Herning. Ministeren må da være interesseret i at komme ud og fortælle om regeringens politik.

Rigspolitiets anbefalinger om politiskole preller af på DF

Rigspolitiet anbefaler nybyggeri til politiskole

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: