Løkkes DF-hovedpine: Så uenig er han med Tulle

Som kongelig undersøger skal Løkke forsøge at danne en regering. De fleste peger på DF som regeringspartner, men de to partier er uenige på en række afgørende punkter

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl kan se frem til hårde forhandlinger de næste par dage. Uenighederne til trods peger Tulle dog helt sikkert på Løkke som statsminister - det slog han fast på valgaftenen.

Efter en lille indledende dans med dronningen, Anders Samuelsen og de øvrige partier i Folketinget har Venstres formand Lars Løkke Rasmussen nu fået mandat til at danne en mindretalsregering.

Dermed tyder alt på, at Løkkes næste dansepartner bliver Kristian Thulesen Dahl.

DF's formand har selv åbnet op for, at hans parti er klar til at gå i regering, hvis grundlaget er det rigtige, men det bliver nok mere end opslidende stopdans end en dans på roser for de to partier.

Venstre og Dansk Folkeparti er uenige på en lang række afgørende punkter, og derfor er der lagt op til benhårde forhandlinger de næste dage på Christiansborg.

Løkke og Tulle kommer til at æde mine krav, garanterede Samuelsen før valget til sine fans. Foto: Philip Davali Dansk politik LA-leder til Løkke og Tulle: I kommer til at bide til bolle

Lars Løkke har bolden, men spørgsmålet er, om Thulesen Dahl vil spille med (Foto: Casper Dalhoff) Dansk politik Efter dronningerunden: Løkke har bolden - her er mulighederne
Se de største knaster herunder:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Hvis Venstre og Dansk Folkeparti ikke kan blive enige om et regeringsgrundlag, så er der to alternativer. En ren Venstre-regering og et samarbejde mellem Løkke og Samuelsen.

Men det sidste er ifølge Hans Engell stærkt tvivlsomt.

- Jeg ser ikke en regering med Venstre og Liberal Alliance. Den vil meget hurtigt kuldsejle, og den er ikke manøvre-dygtig nok. Dertil er Anders Samuelsen alt for forelsket i topskat- og selsskabskattelettelser og reduktioner i den offentlige sektor. Den vil meget hurtigt støde på, at de ikke kan få flertal, siger Hans Engell til Ekstra Bladet.

- Det er helt åbenlyst, at der ikke findes partier, der har 90 mandater, så alle må give sig, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Philip Davali) Dansk politik Løkke: Alle må give sig i regeringsforhandlinger

Kristian Thulsen Dahl (foto: Niels Hougaard) Dansk politik TV: Tilfreds Tulle: Nu er vi for alvor i gang

85 kommentarer
Vis kommentarer