Løkkes DF-hovedpine: Så uenig er han med Tulle

Som kongelig undersøger skal Løkke forsøge at danne en regering. De fleste peger på DF som regeringspartner, men de to partier er uenige på en række afgørende punkter

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl kan se frem til hårde forhandlinger de næste par dage. Uenighederne til trods peger Tulle dog helt sikkert på Løkke som statsminister - det slog han fast på valgaftenen.
Følg Politik

Efter en lille indledende dans med dronningen, Anders Samuelsen og de øvrige partier i Folketinget har Venstres formand Lars Løkke Rasmussen nu fået mandat til at danne en mindretalsregering.

Dermed tyder alt på, at Løkkes næste dansepartner bliver Kristian Thulesen Dahl.

DF's formand har selv åbnet op for, at hans parti er klar til at gå i regering, hvis grundlaget er det rigtige, men det bliver nok mere end opslidende stopdans end en dans på roser for de to partier.

Venstre og Dansk Folkeparti er uenige på en lang række afgørende punkter, og derfor er der lagt op til benhårde forhandlinger de næste dage på Christiansborg.

LA-leder til Løkke og Tulle: I kommer til at bide til bolle

Efter dronningerunden: Løkke har bolden - her er mulighederne
Se de største knaster herunder:


Hvis Venstre og Dansk Folkeparti ikke kan blive enige om et regeringsgrundlag, så er der to alternativer. En ren Venstre-regering og et samarbejde mellem Løkke og Samuelsen.

Men det sidste er ifølge Hans Engell stærkt tvivlsomt.

- Jeg ser ikke en regering med Venstre og Liberal Alliance. Den vil meget hurtigt kuldsejle, og den er ikke manøvre-dygtig nok. Dertil er Anders Samuelsen alt for forelsket i topskat- og selsskabskattelettelser og reduktioner i den offentlige sektor. Den vil meget hurtigt støde på, at de ikke kan få flertal, siger Hans Engell til Ekstra Bladet.

Løkke: Alle må give sig i regeringsforhandlinger

TV: Tilfreds Tulle: Nu er vi for alvor i gang

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind