Annonce:
Annonce:

Løkkes flygtninge-fup

Lovede ' straks-opbremsning' - nu er problemerne ' komplekse' og grænsen åben

Lars Løkke (foto: Jens Dresling)
Lars Løkke (foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har lagt en ganske anden stil for dagen på flygtninge-spørgsmålet, end det var tilfældet under valgkampen.

Op til folketingsvalget lovede Løkke strammere regler, der skulle sikre en ' straks-opbremsning' af asylsøgere til Danmark.

- For os er der ingen tvivl om, at hvis vi strammer de vilkår for at være flygtning i Danmark, så vil det også have effekt på, hvor mange der kommer hertil. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det her har en kæmpe effekt, sagde Lars Løkke Rasmussen i valgkampen.

- Vi kan se på tallene, at hvis vi ikke gør noget, vil vi få en massiv tilstrømning efter sommeren. Vi er nødt til at passe på os selv, lød det desuden fra Løkke.

LA undsiger Løkke: Lad flygtningene rejse til Sverige

Nu har piben fået en anden lyd:

Annonce:

- Frem for at stå og proklamere hurtige løsninger og forsøge at bilde befolkningen ind, at der findes en metode, hvor man kan få problemerne til at gå væk, så er det bedre at adressere problemerne med al den kompleksitet, de har, var Løkkes budskab under et pressemøde i går.

DF: Løkke ramt af Merkel

Ny situation
Løkke er nemlig blevet overhalet af virkeligheden de seneste dage. Alene det seneste døgn er der kommet omkring 800 flygtninge til Danmark fra Tyskland, lød det fra statsministeren i aftes.

Dermed er antallet af asylsøgere i Danmark ikke umiddelbart kendetegnet ved at være straks-opbremset.

Og det er således en noget anden situation, end den Løkke tegnede op, da han under valgkampen lancerede Venstres asyludspil. Her lagde han blandt andet op til at sænke ydelsen for nyankomne flygtninge markant, så det er mindre attraktivt at søge asyl i Danmark.

For tidligt at vurdere
På pressemødet i går eftermiddags understregede Løkke, at regeringens 'politiske holdning' stadig er, at asyltilstrømningen til Danmark skal mindskes.

Annonce:

Over for Ekstra Bladet slår integrationsminister Inger Støjberg desuden fast, at det er for tidligt at vurdere, om regeringens straksopbremsning har haft den ønskede effekt.

- Jeg mener, at vi skal se på et årsperspektiv, for ellers giver det ingen mening, siger Inger Støjberg

- Så er det vel mærkeligt at tale om en ' straks-opbremsning', hvis der skal gå et helt år, før man kan se, om der har været en opbremsning?

- Nej, det er det ikke. Straks-opbremsningen er netop sat i værk for at bremse den tilstrømning, vi ser. Men det er selvfølgelig sådan, at det skal have tid for at virke. Det skal forstås sådan, at vi gik hurtigt og konsekvent til værks og gennemførte det med det samme, lyder det fra Støjberg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: