Annonce:
Annonce:

Løkkes grå guld: Sikret på livstid

Det er ikke blot Lars Løkkes bog, der er en indbringende forretning - han kan se frem til en gedigen livstids-indtægt for sit politiske virke

Den tidligere statsminister svarede mandag på spørgsmål fra læserne.
Annonce:
Følg Politik

Lars Løkke Rasmussen skal ikke bekymre sig om smør på brødet i resten af sine dage.  

Han er nemlig efter alt at dømme sikret en ganske solid indtægt gennem sit politiske virke - på livstid.

De dejlige økonomiske fremtidsudsigter kan Løkke glæde sig over på dagen, hvor hans nye bog er kommet forrygende fra start med indtægter på en kvart million.

Løkkes bogkup: En kvart million på 24 timer

Løkkes økonomiske fremtidssikring bunder ikke mindst i den gunstige politikerpension, han har i udsigt. Godt 50.000 kr. om måneden vil han kunne indkassere, allerede fra han runder 60 år.

Med småjusteringer undervejs er han sikret en pensionsindkomst i denne størrelsesorden resten af livet.  

Annonce:

Dejlige eftervederlag
Som 56-årig må Løkke vente knap fire år, før politikerpensionen begynder at tikke ind på kontoen. Men ingen grund til bekymring - indtægten er så godt som i hus indtil da.

Først og fremmest modtager Løkke det såkaldte ministervederlag frem til juni 2021. Dette svarer til statsministerlønnen på godt 133.000 kr. om måneden.

Herefter modtager Løkke en ordinær folketingsløn på godt 58.000 kr. månedligt - plus et skattefrit tillæg på godt 5000 kr. - frem til næste valg.

Lønner sig
Udskrives valget eksempelvis i begyndelsen af 2023, vil Løkke til den tid være knap 59 år.

Herefter sikrer hans eftervederlag fra Folketinget ham politiker-indtægten frem til den for ham tidlige pensionsalder. Eftervederlaget svarer her til folketingslønnen.

Et langt liv i politik lønner sig således for Løkke. Herunder kan du se, hvordan Løkkes guldrandede pensionsordning er strikket sammen.

Løkkes guldrandede pension

Det er de særlige regler for minister- og folketingspension, som gør, at Løkke allerede har ret til en fed pension som 60-årig.

Har man som Løkke været minister før 1. januar 2007, udbetales pensionen optjent før denne dato fra det 60. år. Pension optjent derefter udbetales fra efterlønsalderen

Som medlem af Folketinget før 1. juli 2007 kan få man desuden få udbetalt folketingspension optjent inden 1. juli 2012 fra det 60. år. Folketingspension optjent efter 1. juli 2012 udbetales fra efterlønsalderen.

For Løkke betyder det, at han kan få godt 19.000 kroner om måneden i ministerpension, fra han fylder 60. Og at han kan få godt 31. 000 kroner om måneden i folketingspension.

I alt godt 50.000 om måneden fra 60. år.

Fra efterlønsalderen vil Løkke kunne modtage den højest opnåelige politikerpension på knap 55.000 om måneden til folkepensionsalderen og godt 50.000 kr. efter folkepensionsalderen.   

I og med at Lars Løkke Rasmussen allerede har optjent den højst opnåelige politikerpension, bliver han ikke ramt af de ændrede regler for politikernes pensioner, som trådte i kraft efter seneste valg. Pension optjent herefter vil først blive udbetalt fra folkepensionsalderen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: