Løkkes højre hånd vidste besked: Forhandlede løn med kæresten

Forsvarsministeriets departementschef deltog, da kæresten fik mere i lønposen. Og han hemmeligholdt forholdet for sin minister

Følg Politik

Nej da, det behøver du ikke sige til chefen.

Forsvarsministeriets departementschef; Thomas Ahrenkiel, bliver i et notat fra Kammeradvokaten kritiseret, fordi han har deltaget ved et møde, hvor hans kæreste blev tildelt en klækkelig lønforhøjelse.

Men den åbenlyse inhabilitet får ingen konsekvenser for Thomas Ahrenkiel. Det får heller ingen konsekvenser, at han undlod at fortælle sin politiske chef forsvarsministeren om kæresteforholdet.

Det skyldes hovedsageligt, at Kammeradvokaten vurderer, at departementschefens deltagelse ved lønforhandlingen i december 2016 ikke havde nogen påvirkning på lønsamtalens udfald.

Fed bonus
Thomas Ahrenkiels kæreste, Lea Juel Henriksen, der på daværende tidspunkt var presse- og kommunikationschef i ministeriet, fik 75.000 kroner i éngangsbonus og 1.500 kroner om måneden ud af lønforhandlingen.

Der er dog også en anden og ganske opsigtvækkende årsag til, at Thomas Ahrenkiel slipper for yderligere sanktioner.

Han orienterede nemlig Statsministeriets øverste embedsmand, departementschef Christian Kettel Thomsen, om forholdet til Lea Juel Henriksen.

Under samtalen blåstemplede Christian Kettel Thomsen ifølge Thomas Ahrenkiel, at det ikke var nødvendigt at fortælle daværende forsvarsminister Peter Christensen (V) om kæresteforholdet, som ellers gjorde ham inhabil i lønforhandlingen.

Det blev hedt i april
Det fortæller Thomas Ahrenkiel med egne ord over for Kammeradvokaten:

'Lea Juel Henriksen og jeg indledte en relation udover det arbejdsrelaterede midt i april 2016. Jeg orienterede Statsministeriets departementschef om relationen på et tidspunkt efter sommerferien 2016.'

'Da fokus var på, at Lea Juel Henriksen søgte væk fra ministeriet, var Statsministeriets departementschef og jeg enige om endnu ikke at orientere forsvarsministeren. Jeg orienterede således heller ikke andre i departementet om relationen, ej heller Lea Juel Henriksens nærmeste chef, afdelingschef,' fremgår det af Thomas Ahrenkiels redegørelse i sagen i Kammeradvokatens notat.

 

Kammeradvokaten vurderer på den baggrund, at Thomas Ahrenkiels åbenhed over for landets øverste embedsmand betyder, at han handlede i god tro, da han undlod at fortælle forsvarsministeren om kæresteforholdet.

'Kammeradvokaten lægger til grund ud fra Thomas Ahrenkiels redegørelse, at han på overordnet niveau drøftede en henvendelse til ministeren med Statsministeriets departementschef, og at der her var enighed om, at der ikke skulle ske en sådan henvendelse. Fokus var på, at kontorchefen søgte væk fra ministeriet,' lyder det i notatet.

Nul ord
Statsministeriets departementschef, Christian Kettel Thomsen, meddeler over for Ekstra Bladet igennem sin presseenhed, at han ikke har nogen kommentarer til sagen.

Lea Juel Henriksen stoppede med udgangen af februar 2017 i Forsvarsministeriet. I årene 2010 til 2014 arbejdede hun under Christian Kettel Thomsen i Statsministeriet som pressesekretær.

Thomas Ahrenkiel sidder stadig som øverste embedsmand i ministeriet, hvor Claus Hjort Frederiksen er minister for forsvaret.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind