Annonce:
Annonce:

Løkkes klima-ven bombet i sin bil

Lars Løkke Rasmussens partner fra klimatopmødet i 2009 er blevet kvæstet ved et formodet terrorangreb i Maldiverne

Kaotiske scener efter sprængningen.
Annonce:
Følg Politik

Mohamed Nasheed, tidligere præsident i ø-staten Maldiverne, er blevet kvæstet i en eksplosion foran sin bolig i Maldivernes hovedstad, Male.

Nasheed, der nu er parlamentsformand, var torsdag aften kl. 20.39 lokal tid ved at sætte sig ind i sin parkerede bil, da der udløstes en eksplosion, skriver det lokale medie Avas.

Maldivernes politi i færd med at efterforske gerningsstedet i Male, hvor Mohamed Nasheed blev bombet i sin parkerede bil. Foto: Ritzau Scanpix
Maldivernes politi i færd med at efterforske gerningsstedet i Male, hvor Mohamed Nasheed blev bombet i sin parkerede bil. Foto: Ritzau Scanpix

Eksplosionen, der menes at stamme fra en IED - en improviseret eksplosiv anordning - resulterede i, at både Mohamed Nasheed og fire andre blev kvæstet og måtte køres til behandling på hospitalet i Male.

Ali Azim, et parlamentsmedlem fra  Maldivernes Demokratiske Parti (MDP), har udtalt til BBC, at eksplosionen lader til at være et 'målrettet angreb mod Mr. Nasheed'.

På nuværende tidspunkt har ingen dog påtaget sig ansvaret for angrebet, ligesom ingen er blevet anholdt.

Lars Løkke og Mohamed Nasheed under COP-15 i 2009. Foto: Claus Bjørn Larsen
Lars Løkke og Mohamed Nasheed under COP-15 i 2009. Foto: Claus Bjørn Larsen

Annonce:

Skrækkelig nyhed
Mohamed Nasheed har en stærk forbindelse til tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, da det var Løkke og Nasheed, som i fællesskab præsenterede resultaterne af COP-15-mødet i København i 2009.

Lars Løkke Rasmussen har fredag morgen reageret på nyheden fra Maldiverne.

'Skrækkelig nyhededer. Varme hilsner fra dine venner i Danmark.'

Politiske ledere i Maldiverne har ifølge Avas krævet omgående efterforskning af hændelsen, og Maldivernes forsvarsstyrker har hævet trusselsniveauet efter det formodede politiske attentatforsøg.

Ven af Løkke
Mohamed Nasheed har også flere gange gjort opmærksom på sit varme forhold til Lars Løkke. Både efter COP-15-mødet i 2009 og under et besøg i Danmark, hvor han i 2018 mødtes med Løkke i Statsministeriet.

Statsministeren var dengang flankeret af Maldivernes præsident, som roste og forsvarede Løkke for det ellers kaotiske COP-15-møde.

Annonce:

Og Løkke gengældte dengang roserne:

- Han har brugt time efter time på at skaffe dette resultat. Det var blokeret i plenarsamtale, men præsident Mohammed Nasheed lavede et meget stærkt indlæg om at tage beslutninger. Det var vendepunktet, sagde den daværende statsminister om sin partner.

Grundet deres meget lave højde over havets overflade er Maldiverne ekstremt udsatte for klimaforandringer og globale havstigninger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: