Løkkes nære ven er Danmarks mest ukendte minister

Seks ud af ti danskerne ved ikke, at Lars Christian Lilleholt (V) er energi-, forsynings- og klimaminister.

Dermed indtager han den ærgerlige førsteplads som Danmarks suverænt mest ukendte minister.

Det viser en undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Avisen.dk blandt 1.087 repræsentativt udvalgte personer.

61 procent af danskerne ikke kan placere Lars Christian Lilleholt i et ministerium. Det ser også sort ud for undervisningsminister Merete Riisager (LA) og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V). Henholdsvis 60 og 59 procent af danskerne kender ikke deres ansvarsområder.

I den anden ende af skalaen er top tre over de mest kendte ministre i regeringen statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), udlændinge-og integrationsminister Inger Støjberg (V) og ældre-minister Thyra Frank (LA).

Lars Christian Lilleholt opfatter ikke selv målingen som negativ for hans arbejde som minister.

 - Jeg passer mit arbejde som minister og forsøger at skabe resultater hver dag. Man siger godt nok, at politik er showbusiness for grimme mennesker, men jeg er ikke i politik for at være i medierne hele tiden men for at gøre en forskel og levere resultater til gavn for Danmark. Det er mit fokus, skriver han i en mail til Avisen.dk.

Han påpeger, at han som regeringens højeste minister på 203 cm. også er blevet udstyret med den længste titel som energi-, forsynings- og klimaminister.

- Det tog mig selv en rum tid at sige titlen i den rigtige rækkefølge og huske alle tre områder, så jeg forstår godt, hvis de adspurgte i undersøgelsen også har lidt svært ved at hitte rede i det, skriver han.

Carsten Hansen er tidligere socialdemokratisk gruppeformand og minister og nu senior advisor i public affairs bureauet Rud Pedersen.

Ifølge ham er Lilleholt måske en af de lidt grå politisk set. Men hans personlige relation til statsminister Lars Løkke Rasmussen sikrer, at han komme igennem med tingene internt i regeringen og på måde står sikkert, selv om han er ukendt i offentligheden.

- Og så er han meget loyal over for regeringen og en god ven af Løkke. Jeg er ikke i tvivl om, at det betyder noget for hans muligheder for at få ting igennem i økonomiudvalget, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter