Løkkes spindoktor: Nu spørger I ikke om fadbamser, vel?

Interne mails afslører: Løkke-lejren ville ikke have spørgsmål om fadøl

Christian Hüttemeier, Løkkes spindoktor, ville svare direkte på Ekstra Bladets spørgsmål, da vi på Løkkes opfordring spurgte ham ind til aftalen med TV 2. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Selv om TV2 både i deres interne efterkritik og over for Ekstra Bladet blankt afviser at lade politikere redigere deres udsendelser, valgte kanalens ledelse alligevel at pille netop spørgsmål om Løkkes troværdighed af teleprompteren forud for programmet Krydsild i onsdags.

Lars Løkke Rasmussen var ikke glad for de planlagte spørgsmål i TV2 NEWS-programmet Krydsild. (Foto: Joachim Adrian) Dansk politik Intern mail afslører: Løkke rasende lige inden LIVE-program

Det skete blandt andet efter dialog mellem Lars Løkke Rasmussens stab og TV2 News-chefredaktøren, Mette Østergaard.

Den opsigtsvækkende beslutning formildede den rødglødende Løkke i en sådan grad, at han alligevel valgte at deltage i programmet.

Beslutningen om at slette seerspørgsmålet har skabt intern uro på TV2. Medarbejderen, der stod for at sætte interviewet op, beskriver nemlig i en mail det forløb, der af Løkke-lejren bliver opfattet som en klokkeklar aftale, væsentligt anderledes end TV2-ledelsens forklaring.

Fadbamser
Efter at have sendt en mail til Lars Løkke Rasmussens presserådgiver, Christian Hüttemeier, hvor medarbejderen forklarer, at interviewet bl.a. bygger på seerspørgsmål, som Løkke-lejren kan blive briefet om ved ankomst til studiet, tager spindoktoren kontakt:

’Da Christian Hüttemeier har modtaget mailen, ringer han tilbage. Han har et specifikt spørgsmål: ’Nu spørger I ikke om fadbamser, vel?’ Jeg svarer kort. ’Nej, det her er NEWS, vi taler politik.’

Og senere:

’Det er kun i Hüttemeiers og LLR’s verden, at troværdighed ikke ligger inden for begrebet politik. Man skal meget, meget langt ud i tolkningen, hvis man mener, at der er indgået en uklar aftale, eller at der kan sås tvivl om den’, lyder forklaringen.

Sådan sagde Løkke, da Ekstra Bladet konfronterede ham om raseriet før en TV 2-udsendelse, der skulle have fået kanalen til at tage spørgsmål ud. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Sådan sagde Løkke selv, da Ekstra Bladet konfronterede ham om raseriet før TV 2-udsendelsen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

I mailen, som medarbejderen sender til Christian Hüttemeier, fremgår det desuden, at ’værten kan selvfølgelig også stille spørgsmål om onsdagens aktuelle valgtema, hvad end der måtte være på dagsordenen’.

Alligevel har TV2’s ledelse altså besluttet at skåne Løkke for de ubehagelige spørgsmål.

73 kommentarer
Vis kommentarer