Løkkes sponsor tiltalt for groft underslæb

Anklaget rigmand i sag om bestikkelse og underslæb gav V-formanden luksusophold på Mallorca og sponserede Løkkefonden, som statsministeren bruger i sin politiske kampagne

Sådan kom den bestikkelsestiltalte rigmand (th) i 2015 helt tæt på Lars Løkke. Med en check. Foto: Privatfoto
Sådan kom den bestikkelsestiltalte rigmand (th) i 2015 helt tæt på Lars Løkke. Med en check. Foto: Privatfoto

Statsminister Lars Løkke Rasmussens ven, sponsor og rejsekammerat - en navnebeskyttet rigmand - er blevet tiltalt for groft underslæb og aktiv bestikkelse i den såkaldte Atea-sag.

Løkkes rigmandsven, som før valget i 2015 stillede sin store luksusvilla på Mallorca til rådighed for Venstres formand, er i bestikkelsessagen blandt andet tiltalt efter den hårde ’underslæbsparagraf’ med en straframme på op til otte års fængsel.

Det fremgår af anklageskriftet fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (populært kaldet bagmandspolitiet, red.), som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Rigmandsven tiltalt for underslæb: Her er Løkkes 'venner', der er på kanten af loven

Rejser for 630.000
Ifølge bagmandspolitiet har den navnebeskyttede rigmand og tidligere it-topchef bestukket tre højtstående medarbejdere i Region Sjælland og Rigspolitiet med flere kostbare luksusrejser til Dubai, hvor de blandt andet har set Formel 1-løb.

Rejserne har ifølge anklageskriftet kostet næsten 630.000 kroner - og inkluderede flybilletter, hoteller, restaurantbesøg og altså billetter til motorsportens kongeklasse. 

Samtidig er bestikkelsen ifølge anklageskriftet delvist sket med Regions Sjællands penge, som stod på en konto hos it-selskabet Atea. Derfor anklages Løkkes rigmandsven for både underslæb og bestikkelse.

Den ’aktive bestikkelse’ og ’underslæb af særlig grov beskaffenhed’ er ifølge bagmandspolitiet sket fra februar 2012 til januar 2015.

It-ordrer for milliarder
Formålet var ifølge anklageskriftet blandt andet, at både rigmandens tidligere – og nyoprettede – it-selskab skulle vinde store kontrakter med Region Sjælland og Rigspolitiet. Det ville ifølge Ekstra Bladets kilder give rigmandens virksomheder bedre adgang til hele det milliardstore marked for offentlige it-indkøb.

Lars Løkke fremhævede i januar 2015 rigmandens nyoprettede it-firma, som vennen netop havde stiftet i fællesskab med tre andre.

’I sidste uge etablerede de nyt it-firma med et mål om en milliard i omsætning om tre år’, skrev Løkke i sin omtale af vennen.

Da Atea-sagen eksploderede op til valget i juni 2015 blev Løkkes rigmandsven varetægtsfængslet i ugevis sammen med flere andre topfigurer i den omfattende korruptionssag, som er opkaldt efter it-selskabet Atea.

Rigmandsven tiltalt for underslæb: Her er Løkkes 'venner', der er på kanten af loven

Løkke på luksusferie
Ifølge bagmandspolitiets efterforskning havde højtplacerede offentligt ansatte modtaget bestikkelse. Blandt andet i form af sponsorater og kostbare luksusrejser.

Kort efter valget kunne Ekstra Bladet afsløre, at landets kommende V-statsminister havde været på ferie med den nu tiltalte rigmand i hans 400 kvadratmeter store luksusvilla, som ligger i et af Mallorcas mest mondæne reservater.

Løkke på ferie med nu fængslet it-topchef

Samtidig kunne Ekstra Bladet afdække, at den nu tiltalte rigmand mindst tre gange havde givet sponsorater til Løkkefonden, og dermed fået privat og eksklusiv adgang til landets kommende statsminister og på papiret mest magtfulde mand.

Lars Løkke har ingen kommentarer, meddeler hans særlige rådgiver.

Rigsmandsvennen nægter sig skyldig i anklagerne.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.