Løkkes tidligere toprådgiver bag LO-angreb på Helle

Lars Løkke Rasmussens tidligere spindoktor står bag den dagpenge-kampagne, der lægger pres på Helle Thornig-Schmidt og resten af regeringen

Lars Løkke Rasmussens tidligere spindoktor er manden bag LO's kampagne (Foto: Jens Dresling)
Lars Løkke Rasmussens tidligere spindoktor er manden bag LO's kampagne (Foto: Jens Dresling)

Det vakte en del opsigt, da LO og FTF rullede deres storstilede kampagne frem i tidligere på ugen.

Ifølge flere politiske kommentatorer var kampagnen et bevis på, at LO var i gang med at frigøre sig fra Socialdemokraterne. Ja, nogle betragtede det ligefrem som et direkte angreb fra LO mod regeringen

Kampagnen blev da også fint modtaget af Lars Løkke Rasmussen, der sagde følgende i en video på Facebook.

- Jeg er meget glad for, at LO og FTF erklærer sig parat til samarbejde med regeringen efter valget - også hvis jeg sidder i spidsen. Det betragter jeg som en håndsrækning, siger en tydeligt tilfreds Lars Løkke Rasmussen.

Nu viser det sig, at manden bag kampagnen er netop Løkkes tidligere spindoktor Mikael Børsting, der i dag er public affairs direktør i kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese.

Mikael Børsting
Mikael Børsting
 

Berlingskes Nyhedsbureau har været i kontant med den tidligere spindoktor, der udelukkende er stolt over sin kampagne.

- Det handler om, at lønmodtagerne gerne vil samarbejde med og i dialog med Folketingets partier og en kommende regering uanset partifarven. Jeg er glad for at Geelmuyden Kiese kan være med til at løfte den opgave sammen med LO og FTF, skriver Mikael Børsting til BNB.

Mikael Børsting blev i 2010 ansat som pressechef i Venstre. Et år senere blev han flyttet over til Lars Løkke Rasmussen, hvor han fungerede som særlig rådgiver indtil 2014.

LO: Børsting har ikke rørt politikken
Ekstra Bladet har været i kontakt med LO's Kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen, der afviser, at der er noget kuriøst i, at det er Løkkes tidligere særlige rådgiver, der står bag kampagnen.

- Det politiske var på plads, dengang Geelmuyden Kiese kom ind i processen.

- Det er et udspil, som er vedtaget af LO’s daglige ledelse for omkring seks uger siden, som de så har holdt de her ni principper. De er så blevet lagt ind i den her kampagne, som FTF har tilsluttet sig. Mikael Børsting, Geelmuyden Kiese eller nogen andre har ikke været en del af politik-processen i LO, siger Kenneth Thue Nielsen til Ekstra Bladet.

Men af mange er det jo blevet modtaget som et angreb mod Socialdemokraterne?

- Det er fuldstændig skrub forkert, og hvis du skriver det der, så har du jo besluttet dig på forhånd. Hvis det er et angreb, så er det angreb på Socialdemokraterne, De Radikale og Venstre, fordi de tre partier har mest på spil i forhold til dagpengene. Du har ingenting forstået, hvis du ser det som et angreb på Socialdemokraterne.

Du siger jo selv, at det er et angreb mod blandt andre Socialdemokraterne?

- Nej det sagde jeg ikke. Jeg anerkender ikke, at det er et angreb. Men hvis det er, så er det et angreb på S, V og RV. Men jeg anerkender fuldt ud, at de sikkert synes, at det er træls, at fagbevægelsen taler om dagpenge.

121 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere