Løkkes trussel: Bål og brand!

Venstre-formanden forudsiger: Løkke eller kaos

Løkke nægter at gå af - men hvad er hans taktik? Henrik Qvortrup analyserer. Producer: Kristian Hansen

Lars Løkke Rasmussen har de seneste dage fundet et nyt dramatisk våben frem i den interne V-krig.

Således også onsdag aften, da han var på rundtur i sofaerne og de bløde stole hos Lippert, 'Aftenshowet' og 'Go' aften live'.

I alle tre programmer gjorde han klart, at hvis ikke oprørerne i Venstre lader ham fortsætte på magten, så risikerer de at brænde hele partiet Venstre ned. Løkke eller kaos.

Her fremturede Løkke tre gange med en trussel om bål og brand.

'Aftenshowet':

- Der kan ikke gå ild, uden der er en glød.

- Hvis der er gløder på marken, så kan man vælge at puste til dem, så hele marken brænder af, eller om man skal få dem trampet ned og væk.

'Lippert':

- Det hele slog lidt gnister til en start.

- Når det slår gnister, så kan man jo vælge om vil puste til det og sætte ild til alting, eller om man vil slukke gløderne.

'Go' aften live':

- Har vi brug for at kaste alting op i luften og bare vælge nogle nye personer? Eller har vi brug for - det synes jeg jo - at finde ud af, hvorfor der er gløder i marken, og hvad handler de om, og så få dem slukket?

Løkke, du er branden
I baglandet har man godt hørt Løkkes trussel. Men i Struer giver Marianne Bredal ikke meget for Lars Løkkes trusler. Hun skal med til det afgørende hovedbestyrelsesmøde, som finder sted på lørdag på et kursted lidt uden for Vejle.

- Jeg tror, man glemmer, hvem der har antændt ilden, og hvad der har antændt den. Det er at vende situationen på hovedet, siger Marianne Bredal til Dagbladet Holstebro Struer.

Onsdag aften var der møde for Venstres folk på Sjælland i golfklubben i Rønnede.

Efter mødet ville medlemmerne ikke bakke op om Lars Løkke Rasmussen, selv om det er her, han er valgt til Folketinget.

Formanden for Venstre i Region Sjælland, Elo Jensen, ville onsdag aften ikke erklære opbakning til Lars Løkke Rasmussen. Arkivfoto: Jørgen Skjoldan/Ritzau Scanpix Dansk politik Ingen hjælp til Løkke fra eget bagland

Kristian Jensen roser manden, der vil af med ham som næstformand for Venstre. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan Dansk politik Kristian Jensen roser oprørenes talsmand

535 kommentarer
Vis kommentarer