Løkkes tv-vanvid: Har set Matador i 534 timer

En række anekdoter fra statsministerens nytårstale var rent genbrug. Og endnu engang blev Løkkes egen søn fremhævet

Lars Løkke Rasmussen under nytårstalen. Foto: Melissa Kühn Hjerrild.
Lars Løkke Rasmussen under nytårstalen. Foto: Melissa Kühn Hjerrild.

I en ellers nyhedsfattig nytårstale fik Lars Løkke Rasmussen serveret én reel nyhed: Nemlig at vi har en statsminister, der har set den legendariske tv-serie Matador hele 20 gange(!)

Dermed har Løkke brugt ikke mindre end 32.020 minutter – eller 534 timer - foran fjernsynet i selskab med Mads Skjern & co. Det svarer til ca. en tredjedel af et arbejdsår.

Udover den opsigtsvækkende nyhed fra Lars Løkkes private tv-vaner var statsministerens nytårstale i år præget af en del genbrug.

Eksempelvis er selve afsnittet om Matador og Lise Nørgaard genbrug af gamle Facebook-opdateringer fra Løkkes hånd.

Således skrev statsministeren i sin Facebook-julekalender d. 4. december: 'Om 100 år er alting glemt, siger man. Det er løgn! Se bare på Lise Nørgaard. Hun fylder 100 år den 14. juni næste år - og hun husker! Ikke bare selv, men for alle os andre.'

 

Den pointe blev gentaget næsten fra ord til andet i nytårstalen: 'Når nogle siger, at om 100 år er alting glemt, så passer det ikke. Lise Nørgaard husker det for os.'

Bergurs venner

Også flere andre dele af statsministerens nytårstale var det rene genbrug. Og endnu engang blev Lars Løkke Rasmussens egen søn, Bergur Løkke Rasmussen, fremhævet af sin far.

Eksempelvis genbrugte Lars Løkke ganske tekstnært en længere fortælling fra sin landsmødetale i november om sin søn Bergurs lystige aften i sommer med en række medstuderende, der alle talte formfuldendt engelsk.

'Først langt ud på aftenen gik det op for mig, at alle gæsterne var pæredanske. På nær en ung canadier, som faktisk også talte fint dansk. Ingen af de unge den aften var bange for forandring. De var allerede af sted i fuld fart. Selvsikre. Håbefulde. Kom bare an verden', lød det fra Løkke, der fortsatte med at fortælle om, hvordan det så anderledes dystert ud for mange af de 'drenge på kanten', der har haft det svært i skolen:

'Kort tid efter var jeg på cykeltur med en anden gruppe unge. Som en del af et projekt for drenge på kanten, jeg startede for nogle år siden. Drenge, som aldrig rigtig fik lært noget i skolen. Som har oplevet nederlag på nederlag.'

Løkke undlod dog at nævne sin søn, da han i nytårstalen fremhævede det danske militærpersonel, der i øjeblikket er udsendt til Irak. Bergur fik ellers æren af et helt afsnit af Løkkes efterhånden traditionsrige Facebook-kalender.

Mona, Mona, Mona
Til gengæld blev Lars Løkkes klasselærer fra folkeskoletiden hevet frem til endnu en tur i manegen.

'Jeg glemmer aldrig Mona. Min dansklærer i tredje klasse. Hun gav mig et par fif, der lærte mig at knække koden og stave – nogenlunde – ordentligt. Jeg havde især problemer med nutids-r’erne. Hvornår skal ”lære” stå med og uden ”r” til sidst? Det lærte Mona mig. ”Prøv at erstatte det med et ord, du tydeligt kan høre forskel på – f.eks. synge,” sagde Mona. Synge. Synger,' forklarede Lars Løkke.

 

Præcist som han gjorde så sent som 14. december i sin Facebook-nytårstale, hvor også historien om Løkkes problemer med nutids-r blev hevet frem.

295 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere