Annonce:
Annonce:

Løkkes væbner: TV2-journalist bidrager til politiker-leden

Venstres folketingsmedlem Jakob Engel-Schmidt tager afstand fra ny virkelighedsnær digtsamling om livet på Borgen, der bl.a. beskriver politikerne som korrupte, liderlige og fordrukne

TV2's Knud Brix bidrager sublimt til den politikerlede, som i forvejen findes, mener Venstres Jakob Engel-Schmidt. Foto: Jens Dresling/Polfoto og Stine Tidsvilde
TV2's Knud Brix bidrager sublimt til den politikerlede, som i forvejen findes, mener Venstres Jakob Engel-Schmidt. Foto: Jens Dresling/Polfoto og Stine Tidsvilde
Annonce:
Følg Politik

Det er modigt men også dybt skadeligt for tilliden til politikerne, at TV2's mangeårige politiske journalist, Knud Brix, nu udgiver en digtsamling om livet på Christiansborg.

I bogen digtes løs om korrupte, liderlige politikere og en fuld formand, der har mistet sit moralske kompas - og hvis hunde skider på gulvet på Christiansborgs gange. Samtidig er bogen meget virkelighedsnær.

- Det er et sublimt bidrag til den politikerlede, der i forvejen eksisterer. Digtsamlingen er et problem, fordi Brix påstår at være lyrisk opfinder, men de facto skriver detaljeret gengivende som politisk journalist. Derfor slipper han for at leve op til de normale krav til dokumentation og slipper let fra at skose folkestyret og de tilsyneladende rådne politikere, siger folketingsmedlem Jakob Engel-Schmidt (V).

Se Christiansborg-reporter på slap line: Den fulde formands hund sked på gulvet

Annonce:

Løkke i åben digterkrig med TV2-reporter

Det er modigt, fordi der fremover kan være mange politikere, spindoktorer og embedsmænd, som vil være forbeholdne næste gang, de skal tale med TV2-journalisten, mener Engel-Schmidt.

- Danskerne skal bruge deres ytringsfrihed, som de har lyst til, og Knud Brix har de samme privilegier som alle mulige andre, siger V-profilen.

- Det er meget tydeligt, at det er specifikke personer, det handler om, og man kan også læse på linjerne og mellem linjerne om forfatterens syn og følelser i forhold til givne situationer – og når man så samtidig er journalist på Christiansborg, så er det en utrolig modig ting at kaste sig ud i, forklarer Jakob Engel-Schmidt.

Både personer og begivenheder er meget lette at genkende, og ikke mindst er der en gennemgående figur - 'formanden' - som på flere områder minder om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).  (artiklen fortsætter under billedet)

Annonce:

Stiller stadig frivilligt op
Jakob Engel-Schmidt anerkender, at Knud Brix har et journalistisk talent.

- Om det, så er den rigtige måde at bruge sit talent på, er heldigvis helt op til ham selv at vurdere, siger han.

- Vil du selv lade dig interviewe af Knud Brix fremover?

- Det vil jeg da, men jeg tror, at mange vil overveje, om de har lyst til at blive omtalt i bog nummer to. Men værre er det heller ikke. Jeg kan godt lide Knud Brix, og jeg stiller altid op foran hans kamera, lover Jakob Engel-Schmidt.

Herunder kan du se Knud Brix læse op fra digtsamlingen om den fulde 'formand', som på visse træk minder om statsminister Lars Løkke.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: