Løkkes 'venner' i slåskamp for åben skærm

Grøfterne mellem Dansk Folkeparti og Liberal Alliance bliver dybere og dybere. I aftes fik seerne syn for sagen, da to kamphaner gav den gas helt ind i overtiden

Peter Skaarup og Ole Birk Olesen udvekslede  mundhuggede(Foto: POLFOTO ved Lars Krabbe og Jens Dresling)
Peter Skaarup og Ole Birk Olesen udvekslede mundhuggede(Foto: POLFOTO ved Lars Krabbe og Jens Dresling)

Det er ingen hemmelighed, at Dansk Folkeparti og Liberal Alliance står langt fra hinanden. Og uenigheden kan som bekendt ende med at koste Lars Løkke grebet om magten.

Ikke mindst efter Kristian Thulesen Dahl i dag har opfordret regeringen til at se bort fra Liberal Alliance i forhandlingerne om 2025-planen.

Tulles knytnæve: Drop Samuelsen

For mens LA har topskattelettelser som et hjertebarn, så afviser DF, at der er råd til skattelettelser til landets bedstelønnede.

LA's leder, Anders Samuelsen, truer direkte med at ytre mistillid til regeringen, hvis ikke topskatten lettes fem procent for alle topskatteydere.

I aftes sprang de to partiers manglende fodslag da også ud i lys lue i programmet Debatten på DR2, der har Clement Kjærsgaard som vært.

Ole Birk Olesen (LA) og Peter Skaarup (DF) tog ligefrem tillægstiden af programmet i brug for at skyde skarpe verbale kugler mod hinanden.

Skarpe kugler
Scenen gav mindelser om de ihærdige skuespillere, der ved Oscar-uddelingen trodser smut- nu- af-scenen-musikken, fordi de vil takke gud og hver mand for deres pris. 

Men hvor skuespillerne som regel er ved at revne af glæde og stolhed, så var de to politikere anderledes sammenbidte.

Peter Skaarup: - Vi ønsker ikke et valg, men der er nogen, som stiller ultimative krav, som måske betyder, at vi får et valg.

Ole Birk Olesen: - I stiller ultimative krav om, at vores krav ikke skal imødekommes.

Peter Skaarup: - Det er jer, som stiller et ultimativt krav, vi får se, hvordan det går.

Ole Birk Olesen: - Ultimativt skal vores krav ikke imødekommes, det er jeres politik.

Du kan se ordvekslingen her.

Uforeneligheden mellem LA og DF fik tidligere på ugen Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell til at vurdere sandsynligheden for valg til at være 40-60.

Skarpe fronter
Finansminister Claus Hjort afholder i dag de første såkaldte sættemøder om regeringens 2025-plan.

Det var i denne forbindelse, at Kristian Thulesen Dahl opfordrede til at smide Liberal Alliance på porten.

- Sandsynligheden for at nå i mål med en eller anden helhedsplan fortoner sig allerede fra starten. Med Liberal Alliances meldinger om topskat har de fleste fanget, at det ser særdeles svært ud, sagde Kristian Thulesen Dahl ved middagstid.

Møderne er de første af en lang række, hvos DF og LA på en eller anden måde skal finde hinanden, hvis ikke danskerne igen skal til valg, Anders Samuelsen har nemlig understreget, at han kræver en blå aftale.

Desuden står det klart, at skulle Venstre-regeringen få held til at samle et flertal uden om LA, så kræver Socialdemokraterne en aftale uden lettelser i topskatten.

- Vi kommer med et ret klart budskab til regeringen: Vores opfordring er at tage topskat og regeringens ønske om, at helt almindelige danske lønmodtagere skal arbejde mere, af bordet, siger Mette Frederiksen ifølge Ritzau fredag formiddag i Finansministeriet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale