Løkkes wingman: Hold dig til politik

Statsministeren var på glatis, da han tirsdag fik indviet sit nye gamernavn 'NoosePOD' sammen med drengene fra Astralis

Se Lars Løkke komme på dybt vand mod Counter Strike-stjernerne fra Astralis. Video: Asger Bach Holst.
Følg Politik

Se statsministeren spille Counter Strike med Astralis i videoen over artiklen.

Er landets leder en 'top fragger'?

Det fik vi svar på, da Lars Løkke Rasmussen tirsdag besøgte Astralis' hovedkontor i anledning af regeringens nylancerede og såkaldte e-sportstrategi.

Her havde Counter Strike-mestrene naturligvis udfordret statsministeren til en kamp - fire mod fire - hvor Venstre-formanden blandt andre blev parret med Astralis' træner, Danny 'zonic' Sørensen.

Han var, trods sit positive sind, ikke imponeret over sin holdkammerat, der også i spilmæssig forstand kan bruge sit kælenavn 'Lille Lars'.

- Selvom jeg synes, han er en rigtig fin fyr, så synes jeg, han skal holde sig til det, han gør bedst, og det er inde på Christiansborg. Jeg havde meget at se til som hans wingman. Det var hårdt, siger Danny 'zonic' Sørensen til Ekstra Bladet.

Regeringen har i den seneste tid givet den hurtigt voksende sport meget opmærksomhed, og det er noget, man sætter pris på hos Astralis.

- Jeg har været i gamet siden 1999, hvor man spillede i gymnastiksale og drak Cocio. Nu spiller vi på stadions.

- At komme ind på kontoret en tilfældig dag og spille med statsministeren. Det er lidt uvirkeligt, siger Astralis-træneren.

Lars Løkke Rasmussen var på trods af sin øjeblikkelige status som absolut 'noob' fornøjet over at skyde terrorister.

- Jeg synes, det var super sjovt. Jeg har ikke prøvet at spille Counter Strike før andet end en lillebitte smule med mine drenge, hvor jeg også får tæsk.  Det gjorde jeg jo egentlig også her, siger statsminister Lars 'NoosePOD' Løkke Rasmussen til Ekstra Bladet.

Gamernavnet 'NoosePOD' kommer af det engelske ord for Løkke, 'noose' ,efterfulgt af forkortelsen af 'Prime Minister of Denmark', 'POD'.

Har besluttet valgdato
Inden 17. juni skal Regeringen med Lars Løkke Rasmussen i spidsen have afholdt et folketingsvalg. Det er sandsynligt, at det bliver lagt på samme dag som Europa-Parlamentsvalget, der skal afholdes 26. maj, men det er ikke til at sige, hvornår Løkke trykker på knappen.

- Nu har jeg jo trænet i at trykke på knapper hele eftermiddagen, nogle gange ramte jeg, nogle gang ramte jeg ikke. Jeg håber, at jeg rammer det rigtige tidspunkt, når jeg trykker på den der valgknap, siger statsministeren.

Løkke har allerede besluttet, hvornår danskerne skal til folketingsvalg, men det er kun ham og hustruen, Sólrun, der kender datoen.

- Valgdatoen holder vi mellem hende og mig. Men jeg skal nok delagtiggøre alle danskere i det, når vi kommer til det. Tag det helt roligt, griner Lars Løkke Rasmussen.

Hvis folketingsvalget skal nå at blive afholdt 26. maj, skal det senest være udskrevet mandag den 6. maj.

Løkkes nye kamphund

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+