Lønhop til politikere: Det er jo helt blæst

Trods tilfredshed fra regeringens side over Vederlagskommissionens arbejde, skorter det ikke med kritik fra både støtte- og oppositionspartier

Hør interviewet og Pernille Skippers hårde kritik af Vederlagsrapporten. (Ekstra Bladet TV)

Efter dagens pressemøde skorter det ikke på reaktioner fra politisk hold, og Dansk Folkeparti holder stadig fast i, at pensionsvilkårene for politikere fortsat vil være ude af trit med befolkningen, hvis man følger kommissionens anbefalinger.

- Jeg ser ingen grund til, at politikerne skal have mere gunstige pensioner end andre danskere, skriver gruppeformand Peter Skaarup på sin Twitter-konto.

Kommentaren har følgeskab af en politisk plakat, som lægger op til det forslag, Peter Skaarup til Ekstra Bladet TV afslørede, at DF vil fremsætte.

Gruppenæstformand i Enhedslisten Pernille Skipper er endnu hårdere i sin kritik af kommissionens forslag af om en årlig lønstigning på 200.000 kroner til medlemmer af Folketinget, som hun kalder 'helt blæst'.

Tidligere skrev hun tilmed, hvorfor hun mener, at politikerne bør kunne tåle ringere forhold end de nuværende.

Og selv om finansminister Claus Hjort Frederiksen kort efter præsentationen af kommissionsrapporten udtrykte glæde over snart at invitere partierne til drøftelser af rapporten, ser noget ud til, at Venstre kan løbe ind i et politisk slagsmål, hvis de vil insistere på at følge rapportens anbefalinger.

Således er også både Martin Lidegaard (RV) og Jonas Dahl fortsat imod de fordelagtige forhold for politikere.

1 af 2 Trods tilfredshed fra finansministerens side, møder Vederlagskommissionens rapport kritik fra øst og vest. (Foto: Peter Hove Olesen)
2 af 2 
33 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere