Lokal DF'er om øde ø: Jeg er ked af det

Byrådsmedlem og gruppeformand for DF i Vordingborg vil få det bedste ud af nyt udrejsecenter i kommunen.

Følg Politik

Dansk Folkeparti i Vordingborg begræder, at det indgår i finansloven, at der skal oprettes et nyt udrejsecenter for kriminelle udlændinge på tålt ophold på Lindholm i Vordingborg Kommune.

Det fortæller byrådsmedlem og gruppeformand Heino Hahn fra Dansk Folkeparti i Vordingborg Kommune.

- Jeg er ked af den beslutning. Det må jeg sige. Men når det ikke kan være anderledes, må vi få det bedste ud af det, siger han.

- De har ikke kunnet holde styr på det ovre i Jylland. Så er spørgsmålet, om det kan blive bedre herovre. Det kan det sandsynligvis, fordi de kommer ud på en ø og derfor ikke bare kan gå, tilføjer Heino Hahn.

Gruppeformanden henviser til Udrejsecenter Kærshovedgård i Ikast-Brande Kommune. Her har beboerne som udgangspunkt opholds- og meldepligt, mens personer på tålt ophold og kriminelle udviste også har underretningspligt.

Myndighederne har dog haft flere problemer med, at udlændinge overholder reglerne, og flere forretningsdrivende har forklaret, at de føler sig utrygge.

Centret på Lindholm vil være for udlændinge på tålt ophold og afviste asylansøgere, som har begået særlige former for kriminalitet.

Det er Kriminalforsorgen, der kommer til at drive centeret. Politiet vil være til stede døgnet rundt, og der etableres detentionsfaciliteter, hvor anholdte kan opholde sig i kortere tid, indtil de kan transporteres væk fra øen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind