Annonce:
Annonce:

Luksuslejlighed er 'midlertidig': Papes totale boligkaos

Et advokatnotat skaber ny mystik om Søren Papes almene luksuslejlighed, der kun er en 'midlertidig foranstaltning'

Det er en 'midlertidig foranstaltning' uden udløbsdato, der gør, at Søren Pape kan bo i en alt for stor almen herskabslejlighed i Viborg. Foto: Henning Hjorth
Det er en 'midlertidig foranstaltning' uden udløbsdato, der gør, at Søren Pape kan bo i en alt for stor almen herskabslejlighed i Viborg. Foto: Henning Hjorth
Annonce:
Følg Politik

Rettelse: Tidligere fremgik det af denne artikel, at loftrummet på anden sal havde nye plankegulve. Dette er ikke helt korrekt. Gulvet er belagt med træplader.

Hvis du ved noget om sagen, kan du skrive fortroligt til Ekstra Bladets journalister på munk@eb.dk.

Papes luksuslejlighed er blot en 'midlertidig' ordning.

Nu bliver der føjet endnu et kapitel til historien om den konservative statsministerkandidat, Søren Papes, mærkværdige boligforhold i hjertet af domkirkebyen Viborg. 

Som Ekstra Bladet tidligere har afsløret, bor statsministerkandidaten i en stor lejlighed på første sal i en ejendom, der fik offentlig støtte, fordi den skulle huse et alment senior-bofællesskab, hvor tre enlige eller tre par kunne flytte ind på de 298 kvadratmeter.

Et bofællesskab, som Pape selv var med til at godkende, da han var borgmester i byen.

Annonce:

I lodret strid med tilsagnet fra kommunen, der støttede renoveringen af ejendommen, er det dog siden 2016 blevet lejet ud som to store lejligheder, hvor Søren Pape bor i den ene, og den nuværende næstformand i boligselskabet bor i den anden.

 

Papes bolig-fidus

Bor i midlertidig luksusbolig
Ifølge et nyt advokatnotat burde boligselskabet have drøftet med Viborg Kommune, at Søren Pape og underboen pludselig fik hver deres lejlighed i stedet for at bo i et bofællesskab.

Advokaten fastslår, at udlejningen alene er en 'midlertidig foranstaltning'. En midlertidig ordning, der ikke desto mindre har eksisteret i årevis, og som heller ikke har nogen udløbsdato

For at få en permanent løsning kan boligselskabet ifølge advokatnotatet spørge Søren Pape og hans underbo, om de ønsker at indgå i et bofællesskab, hvor mindst én ekstra beboer skal flytte ind i det flotte hus.

Boligselskabet kan nemlig ikke smide hverken Søren Pape eller hans underbo på gaden, fordi man lejer det ud i strid med betingelserne for den offentlige støtte.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er kun en 'midlertidig foranstaltning', at Pape kan boltre sig på 144 almene kvadratmeter i Viborg. Foto: Ernst van Norde
Det er kun en 'midlertidig foranstaltning', at Pape kan boltre sig på 144 almene kvadratmeter i Viborg. Foto: Ernst van Norde
 

Annonce:

Skal behandles i byrådet
'I forhold til fremtidige løsninger med nuværende og nye lejere afventer vi tilsynets kommentarer til den nuværende situation,' skriver boligselskabets direktør, Ole Nielsen, i en mail til Ekstra Bladet.

Det er Viborg Kommune, der fører tilsyn med boligselskabet, og i en skriftlig kommentar oplyser kommunen, at udlejningen af ejendommen skal behandles på et byrådsmøde 12. oktober.

I notatet godtager advokaten dog boligselskabets udlejning, fordi der er tale om en 'midlertidig foranstaltning', der er etableret for at undgå lejetab, da der ikke var nogen, der gad at bo i bofællesskabet.

Derfor besluttede man sig for at leje ejendommen ud som to store lejligheder.

Og her tilsmilede heldet så Søren Pape og hans underbo.

Ifølge boligselskabet var de nemlig de eneste, der i starten af 2016 gad flytte ind i de to store, nymoderniserede lejligheder i hjertet af Viborg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Søren Papes luksuslejlighed i denne ejendom skal nu drøftes i byrådet. Han bor på 1. sal. Foto: Ernst van Norde
Søren Papes luksuslejlighed i denne ejendom skal nu drøftes i byrådet. Han bor på 1. sal. Foto: Ernst van Norde

Papes entré er fællesrum

Søren Papes 144 kvadratmeter store lejlighed er egentlig ikke så stor - men så alligevel.

Partiformandens entré hører nemlig ikke med til lejligheden på papiret, men da 'Kender du typen' var forbi Søren Pape i 2016, starter fremvisningen med, at vært Mads Steffensen siger:

- Kom du med herind i entréen, og Anne Glad replicerer: - Et vidunderligt rum, og roser den gamle lænestol, der står ved siden af en flot trappe, der løber op til loftetagen.

I entréen hænger der jakker på en stilfuld stumtjener, og der står masser sko. Fra entréen fører en dobbeltdør ind til Søren Papes store spisestue.

Entréen er officielt et fællesareal ligesom loftetagen med 'pulterkammeret', og derfor tæller arealet så alligevel med i de 144 kvadratmeter.

Ekstra Bladet har gentagne gange spurgt boligselskabet, om Søren Pape betaler husleje for sin entré, men det har de ikke svaret på.  

Når Papes boligordning kun kan være midlertidig, skyldes det også, at lejligheden er alt for stor.

Annonce:

I Søren Papes lejekontrakt står der nemlig, at hans bolig er på 144 kvadratmeter, hvilket han betaler 9142 kroner for.

En almen familielejlighed - der er opført med offentlig støtte, som Søren Papes er - må dog maksimalt være 115 kvadratmeter. Medmindre den lejes ud til fire personer, hvoraf én er stærkt bevægelseshæmmet.

Afviser ikke midlertidig ordning
I et skriftligt svar oplyser Søren Pape, at han ikke kan afvise, at han er blevet fortalt af sin udlejer, at hans luksuslejlighed kun er en midlertidig foranstaltning.

'Det siger mig ikke umiddelbart noget, men det kan jeg ikke afvise, at jeg har fået oplyst,' skriver han.

Han noterer sig samtidig, at advokaten fra advokatfirmaet Poul Schmith blåstempler udlejningen.

En blåstempling, der jo som bekendt netop er lavet, fordi der alene er tale om en ‘midlertidig foranstaltning.’

Annonce:

Ifølge Søren Pape er han på nuværende tidspunkt ikke blevet spurgt af boligselskabet, om han vil flytte ind i et bofællesskab på de vilkår, som selskabet har fået støtte til.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fra gæsteværelse til pulterkammer

I en stort anlagt reportage i Jydske Vestkysten fra februar 2022 inviterer Søren Pape læseren med ind i hjemmet. Her kan man læse, at forholdet til underboen er så godt, at de deler et fælles gæsteværelse i tagetagen.

Også Søren Pape omtalte over for Ekstra Bladet det ekstra gæsteværelse som et bevis på, at der altså var tale om bofællesskab.

For få uger siden var der altså et fælles gæsteværelse i tagetagen, og det havde der været i mange år.

Men efter Ekstra Bladet har gravet i forløbet, har både boligselskabet og Søren Pape pludselig skiftet forklaring.

Det viser sig nemlig, at boligselskabet aldrig har fået tilladelse til at opføre et gæsteværelse i tagetagen.

Fortsætter under billedet ...

Annonce:

Over for kommunen skrev boligselskabet i slutningen af 2016 ellers, at man havde indrettet et ekstra gæsteværelse på tagetagen efter ønske fra de kommende beboere.

Da renoveringen af Søren Papes bolig skete med offentlig støtte, skal kommunen løbende orienteres, hvis der sker ændringer.

Ifølge en plantegning ligger det ekstra soveværelse indrettet i et rum i tagetagen, hvor det resterende areal bruges som depotrum.

Men da Ekstra Bladet beder kommunen om at svare på flere spørgsmål vedrørende gæsteværelset, viser det sig, at der aldrig er givet en sådan tilladelse.

Fordi det strider mod brandregler, og der ikke var givet tilladelse til det, bad Viborg Kommune boligselskabet om en forklaring.

Og i en mail, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, fremgår det, at boligselskabets direktør nu oplyser til kommunen, at der slet ikke er et gæsteværelse, men kun et depotrum i hele tagetagen.

Hos Søren Pape lyder forklaringen, at det er et pulterkammer.

Annonce:

'Jeg afviser blankt, at jeg har anmodet om, at der indrettes et gæsteværelse,' skriver han og fortsætter: 'Rummet på loftet, som jeg har kaldt gæsteværelse, er alene brugt som et pulterkammer.'

Ifølge Søren Pape bliver rummet kun brugt af hans underbo til opbevaring, og han afviser samtidig nogensinde at have haft gæster sovende i værelset, som han har kaldt gæsteværelse.

Tagetagen er indrettet med isolering og et gulv af træplader, viser DR-programmet 'Kender du typen' fra 2017, hvor Søren Pape var hovedperson.

Læs også disse:

VIP-borg: Pape og pinger bor i almen luksus

Det fede liv på Borgen: Se deres vilde fryns

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: