Lunde bukker under for Papes krav

De Konservative med Søren Pape i spidsen kræver mindre udledning af kvælstof i de kommende år. Nu bøjer miljøministeren af for kravet

Ekstra Bladets politiske reporter, Kristian B. Larsen, var i studiet tidligere i dag og uddybe på sagen. Se med her

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) åbner nu armene for De Konservatives krav om mindre udledning af kvælstof de kommende år.

Der skal snart forhandles om en såkaldt naturpakke, og der vil regeringen finde penge til tiltag, der kan mindske udledningen, skriver TV2. Om det bliver nøjagtig 624 tons mindre kvælstof, som De Konservative kræver, vil ministeren ikke svare på.

-  Jeg har nu haft god tid til at drøfte med de borgerlige partier, hvad de har af ønsker til pakken. Jeg har drøftet det med de grønne organisationer og landbruget.

- Omkring den 25. april præsenterer jeg så et egentligt udspil. Og jeg kan allerede i dag sige, at de Konservative vil blive imødekommet i det udspil, som regeringen præsenterer, med kvælstofreduktion, siger Esben Lunde Larsen til TV2.

Lars Løkkes udfarende adfærd under regeringskrisen havde en årsag. Det blev afsløret i sidste uge. (Foto: Jens Dresling/POLFOTO) Dansk politik Derfor vil Løkke ikke drøfte landbrugspakke

En kold skulder
Stridighederne om den borgerlige landbrugspakke endte med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) afgang, men uden det politiske resultat som De Konservative kæmpede for.

Derfor havde regeringen indtil på fredag til at imødekomme kravet fra De Konservative, og nu bøjer regeringen af. Ministeren gav ellers først en kold skulder til De Konservatives ultimatum om 624 ton mindre kvælstof i 2017 og 2018.

'Hvordan Naturpakken ender med at se ud, kan jeg naturligvis ikke garantere noget om, inden vi har afsluttet de politiske forhandlinger, hvor vi er fire partier, der skal enes, men jeg afviser ingen ønsker på forhånd', skrev Esben Lunde på Facebook.

Se også: Regering forbød udgivelse af notat om landbrugspakken

Tilfreds Pape
Nyheden vækker da også begejstring hos De Konservatives formand Søren Pape, selvom Esben Lunde ikke vil sige, hvor meget mindre kvælstof, som skal udledes.

'God dag for miljøet! Regeringen har i dag accepteret vores krav om yderligere kvælstofsreducerende tiltag. Tilfreds! skriver Pape på Twitter.

- Jeg har en tro på, at der kommer noget ret fornuftigt, siger Søren Pape til TV2.

Samme toner lyder fra flere konservative på Twitter blandt andet den politiske ordfører Mai Mercado og den tidligere minister Brian Mikkelsen.

En af de største kritikere af blå bloks landbrugspakke var Danmarks Naturfredningsforening, som nu glæder sig over regeringens udmelding.

'Godt for vandmiljø - men Naturpakken må ikke forringes for at ryddes op efter landbruget' skriver man på Twitter.

Esben Lunde Larsen. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Afgørelse: Kritik af Lundes ph.d.

1 af 2 Miljø- og landbrugsminister Esben Lunde Larsen (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 Esben Lunde Larsen. Foto: Philip Davali
5 kommentarer
Vis kommentarer