Lunde: Du får ingen garanti, Pape

Alle partier skal kunne genkende deres politik i den kommende naturpakke, siger miljø- og fødevareminister, der ikke vil udstede garantier.

Her præsenterer statsminister Lars Løkke Rasmussen den nye miljøminister Esben Lunde Larsen

Alle forslag er velkomne i de kommende forhandlinger om den såkaldte naturpakke, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) efter De Konservative i Berlingske har stillet et ultimativt krav til regeringen.

Partiets formand, Søren Pape Poulsen (K), vil have, at regeringen senest om 14 dage skal give en "garanti" for, at de Konservative kan få politiske indrømmelser, som resulterer i en lavere udledning af kvælstof i de kommende år.

- Det er et klart signal fra De Konservative. Jeg siger til gengæld, at alle forslag er velkomne, og hvis de også har brug for at høre det på et møde i ministeriet, er de velkomne til det, siger Esben Lunde Larsen, der også på sin Facebook-profil afviser at udstikke garantier til De Konservative:

'Hvordan Naturpakken ender med at se ud, kan jeg naturligvis ikke garantere noget om, inden vi har afsluttet de politiske forhandlinger, hvor vi er fire partier, der skal enes, men jeg afviser ingen ønsker på forhånd', skriver Esben Lunde.

- Når jeg har indhentet alle ønsker fra de blå partier og holdt møde med de grønne organisationer, kommer jeg med et egentligt forhandlingsudspil i april, siger han.

Se også: K-ordfører om Pape-ultimatum: - Vi vil ikke vælte regeringen

Søren Pape (Foto: Jonas Olufson) Dansk politik - 24. mar. 2016 - kl. 20:20 Pape fortsætter landbrugs-korstog: Truer regeringen med ultimatum

Stridighederne om den borgerlige landbrugspakke endte med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens afgang, men uden det politiske resultat som De Konservative kæmpede for.

Esben Lunde Larsen slår fast, at regeringen ikke har undervurderet De Konservatives vilje til at kæmpe for at få en lavere kvælstofudledning.

- Jeg har ikke undervurderet noget som helst.

- Jeg har lige fra begyndelsen sagt, at når vi som mindretalsregering skal forhandle om en naturpakke, skal vores støttepartier også kunne genkende deres egen politik i den. Og det skal De Konservative også, siger ministeren.

Spørgsmål: Regeringen havde mulighed for at lukke sagen ved at give De Konservative en tillægspakke til landbrugspakken - hvorfor gjorde I ikke det?

- Fordi vi har ønsket at forhandle en naturpakke, og det er en ramme, regeringen har lagt for det her forløb, siger Esben Lunde Larsen.

329 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere