Lunde på knæ: Undskyld, undskyld, undskyld

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) undskylder nu over for Folketinget i sag om fiskekvoter

Nu kaster Esben Lunde Larsen (V) sig fladt ned på maven. Men om han bliver siddende som miljø- og fødevareminister afgøres først senere i dag.

- Jeg vil gerne give Folketinget en undskyldning, oplyser Esben Lunde i en pressemeddelse.

Hans Engell. Foto: Ole Steen Dansk politik - 4. apr. 2017 - kl. 09:11 Engell ikke i tvivl: Det ender med en stor maveplasker

- Jeg vil gerne undskylde over for Folketingets partier, at der er forslag til at modvirke kvotekoncentration og kvotekonger udviklet af mit ministerium, som jeg ikke har oversendt til Folketinget.

- Jeg burde have viderebragt disse oplysninger, da det ville have bistået de enkelte partier i deres arbejde med at begrænse kvotekoncentration og kvotekonger. Det beklager jeg, at det ikke er sket, skriver miljø- og fødevareministeren videre i pressemeddelsen.

Hans Engell. Foto: Ole Steen Dansk politik - 4. apr. 2017 - kl. 09:11 Engell ikke i tvivl: Det ender med en stor maveplasker

Sagen drejer sig om fiskeriets såkaldte kvotekonger. Kvotekongerne er fiskere, der har så store fiskekvoter i de danske farvande, at deres andele kunne minde monopol-agtige forhold.

DF's fiskeriordfører, Ib Poulsen, har beskyldt Esben Lunde for at lyve i sagen, da han ikke har oplyst Folketinget korrekt i antallet af anbefalinger til, hvad man kan gøre mod kvotekonger. Ministeren har kun fremlagt ét forslag om tro- og love-erklæringer fra en liste med 16 forslag.

- Det er mit ansvar som minister, at det ikke er sket. Og det ansvar påtager jeg mig.

- Jeg vil gerne undskylde, at samarbejdet ikke har været godt omkring arbejdet med at modvirke kvotekoncentration og kvotekonger, da det ligger mig meget på sinde, at der både er et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem regeringen og Folketingets partier.

Til sidst slutter Esben Lunde af med et løfte til Folketinget.

- Jeg vil nu gøre mit yderste for at medvirke til at gennemføre Folketingets fiskeriaftale både i ord og ånd. Bl.a. ift. de såkaldte kvotekonger.

Følg med på Ekstra Bladets hjemmeside, hvor der bliver sendt live-tv fra DF's gruppemøde.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen