Lundes bortforklaring om selvplagiat dumpet: Dit eget ansvar!

Esben Lunde Larsen har selvplagieret, lyder det i afgørelse fra universitet, der ikke køber ministerens forklaring

Esben Lunde Larsen må æde en begmand fra eksperter i plagiat og selvplagiat. Her ses han holde tale i festsalen på Københavns Universitet (Foto: Jakob Jørgensen)
Esben Lunde Larsen må æde en begmand fra eksperter i plagiat og selvplagiat. Her ses han holde tale i festsalen på Københavns Universitet (Foto: Jakob Jørgensen)
Følg Politik

Esben Lunde Larsen modtager i dag kritik fra eksperterne i Praksisudvalget på Københavns Universitet.

De bemærker bl.a., at ministeren har genbrugt passager fra sit speciale i sin ph.d.-afhandling, uden at fortælle det klart og tydeligt.

Udvalgets medlemmer konkluderer, at Esben Lunde Larsen ikke har brudt reglerne 'om god videnskabelig praksis', men afviser hans bortforklaring på selvplagiaten.

'Du har i dine kommentarer anført, at det ikke på noget tidspunkt er blevet nævnt i vejledningssamtaler, at der skulle henvises specifikt til specialet, hvilket ærgrer dig i dag, idet det naturligvis ville have været helt uproblematisk at henvise til eget speciale.'

Afgørelse: Kritik af Lundes ph.d.

'Praksisudvalget bemærker, at dette ikke tillægges vægt ved vurderingen af forholdet, idet det som anført er ph.d.-studerendes eget ansvar at sikre, at god videnskabelig skik overholdes. Forelægger ph.d.-studerende konkrete tvivlsspørgsmål eller lignende for deres vejledere, vil vejlederne efter omstændighederne træde til med opklarende vejledning.'

Sådan lyder det på side 8 i Praksisudvalgets afgørelse, der kan læses i sin fulde længde her.

Har beklaget
Af Praksisudvalgets afgørelse fremgår det, at Esben Lunde Larsen har beklaget selvplagiaten.

'Du har i dine kommentarer anført, at du beklager, at du ikke har fået redegjort for den brug, som du i ph.d.-afhandlingen har gjort af det indledende arbejde med emnet, som du havde foretaget i dit speciale.

Praksisudvalget noterer sig din beklagelse, idet udvalget bemærker, at det ikke er ualmindelig praksis, at et speciale i større eller mindre grad nyttiggøres i en ph.d.-afhandling,' lyder det.

Esben Lunde Larsen ønsker ikke at give interview til Ekstra Bladet om dagens afgørelse, men til TV2 siger han om sit selvplagiat:

- Jeg kommer slet ikke til at gå ind i enkeltdetaljer. Det overordnede billede er, at der ikke et eneste sted er handlet imod god videnskabelig praksis. Det er helt afgørende. Det har jeg sagt fra begyndelsen.

Lunde efter plagiat-afgørelse: 19 gange genbrug er okay

Kopi-ministeren overrasker: Selvplagiat, hvad er det?

Da Esben Lunde blev ny miljø- og fødevareminister forsøgte Ekstra Bladet at få svar fra Lunde omkring sagen (Foto: Rie Andersen)

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind