Lussing til bilhader: Kammerater afviser at røre hans penge

Bestyrelsen vil ikke tage imod partiskatten, der kommer fra eksborgmester Morten Kabells eftervederlag

Morten Kabell åbnede som en af sine sidste officielle handlinger landets dyreste vejstykke sammen med bilelskeren Ole Birk Olesen (LA) Foto: Anthon Unger
Morten Kabell åbnede som en af sine sidste officielle handlinger landets dyreste vejstykke sammen med bilelskeren Ole Birk Olesen (LA) Foto: Anthon Unger

Enhedslistens bestyrelse i København har ved et møde onsdag besluttet at frasige sig partiskatten fra Morten Kabells eftervederlag.

Det siger Eva Milsted Enoksen, der er en del af Enhedslistens bestyrelse i København.

- Vi er kommet frem til denne beslutning, fordi vi i Enhedslisten er imod dobbeltlønninger. Det vil sige, at vi som parti ikke vil tjene penge på en dobbeltløn med et eftervederlag, siger hun.

Pengene går i stedet til andre gode formål uden for partiet, lyder det fra Eva Milsted Enoksen.

Hvad pengene skal gå til, vil de lade Enhedslistens medlemmer afgøre ved generalforsamlingen i marts.

Krig i Enhedslisten: Eksborgmester forsvarer sin dobbelt-løn

EL-top: Godt at eksborgmester forsvarer eftervederlag

Ifølge Morten Kabell selv, skulle 131.000 kroner af hans eftervederlag gå til partiskat til Enhedslisten. Men de penge kommer altså ikke til at havne i partikassen.

Enhedslisten København vil som følge af sagen om eftervederlaget stille et ændringsforslag til Enhedslistens generalforsamling.

- Vi foreslår, at man ændrer reglerne, så afgående borgmestre fra Enhedslisten fremadrettet frasiger sig eftervederlag, efter skatten er fraregnet. Så alt hvad der overgår en Enhedslisten-løn skal afstås, siger Eva Milsted Enoksen.

Morten Kabell bestred i perioden '13-'17 posten som miljø- og teknikborgmester valgt efter en valgkamp grundlagt på hans kamp mod bilerne i hovedstaden.