Lykketoft i opgør med Løkkes væbner

Regelbrud på regelbrud: Venstres Lars Christian Lilleholt sikrede samarbejdspartner kæmpe indtægter i årevis i strid med Folketingets regler. Formand Lykketoft vil have penge tilbage

Lars Christian Lilleholt (foto: Tariq Mikkel Khan)
Lars Christian Lilleholt (foto: Tariq Mikkel Khan)

En af Venstre absolutte topfolk har i årevis forbrudt sig mod Folketingets regler og sikret sine nære samarbejdspartner klækkelige indtægter på at holde konferencer på Christiansborg.

Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt, som er Løkkes tro væbner, har siden 2011 mindst en gang om året lånt Folketingets store fællessal helt gratis, så Danske Kraftvarmeværker har kunnet afholde deres årlige konference om Energi.

Pris for at deltage: Mellem 5500 og 6000 kroner pr mand.

Tidligere har Berlingske beskrevet, at Venstre-politikeren i februar hjalp varmeværkernes brancheforening med at tjene et betydeligt pengebeløb under en konference på Christiansborg. Men nu kan Ekstra Bladet afsløre, at hjælpen har stået på i årevis.

Betal tilbage
Senest Lars Christian Lilleholt lånt Folketings festsal til den såkaldte ’energipoltiske åbningsdebat’, der blev afholdt oktober 2014. Ifølge foreningens magasin deltog 147 mennesker i arrangementet, hvilket giver en indtægt i omegnen har 800.000 kroner. Alt sammen stik mod Folketingets regler.

Sagen om Venstre-politikeren har derfor været drøftet i Folketingets præsidium og er ikke ligefrem faldet ud til fordel for Lars Christian Lilleholt:

– Vi har behandlet hans sag i Præsidiet, og uanset hvor mange år det har stået på, så mener vi, at overskuddet bør blive betalt tilbage til Folketinget. Derfor vil vi opfordre Lars Christian Lilleholt til at tage kontakt til arrangørerne, da det er ham, der står med ansvaret, siger Folketingets formand Mogens Lykketoft.

Vidste intet
På Folketingets hjemmeside står der, at der ikke kan opkræves gebyr for deltagelse udover udgifter til forplejning og udgifter, der er nødvendige for den praktiske gennemførelse af arrangement. Samtidig må lån af Folketingets sale ikke medføre økonomisk gevinst for de eksterne organisationer og foreninger, som i samarbejde med et af Folketingets medlemmer afholder arrangementet.

Alligevel har Lars Christian Lilleholt år efter år booket Folketingets fællessal.

– Jeg betragter Foreningen Danske Kraftvarmeværker som en god samarbejdspartner, og sådan har det været i mange år, men jeg var slet ikke klar over, at jeg forbrød mig mod reglerne. Det eneste jeg har stået for, var at booke lokalet. Alt omkring omkostninger og indtægter har jeg intet at gøre med, siger Lars Christian Lilleholt

Million-indtæger
Ekstra Bladet har været i kontakt med flere af de oplægsholdere, der har deltaget i konferencen. De ønsker ikke at stå frem i Ekstra Bladet, men fortæller samstemmende, at de ikke har modtaget penge for deres oplæg. Det blev højst til en flaske vin, cognac eller en buket blomster.

Men alligevel ønsker direktøren for Danske Kraftvarmeværker Erik Nørregaard Hansen ikke at fortælle, hvad deltagergebyrerne på hundredtusindvis af kroner er blevet brugt til i årenes løb. Da vi fangede ham på en telefon, havde han ingen kommentarer om sagen. Men tidligere har han bekræftet over for Berlingske, at overskud har indgået i foreningens normale drift.

71 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere