Måling: Første røde føring

Helle Thorning kan glæde sig over dagens meningsmåling fra Voxmeter, hvor hun og rød blok får 50,5 procent af stemmerne. Det er første gang siden november 2013, at rød blok tager føringen

Helle Thorning efter duellen mod Løkke, som de fleste kommentatorer mente, statsministeren kom bedst ud af.

Der er ikke noget at sige til, hvis Helle Thorning og rød blok foretrækker Voxmeter blandt de mange, der foretager politiske meningsmålinger.

For første gang i valgkampen og for første gang siden november 2013, har rød blok nemlig flertal og fører dermed foran Lars Løkkes oppositionstropper.

Dansk politik Thorning angriber Løkke: Der er gået Panorama i den

89 mandater står Helle Thorning til at få i Folketingssalen, mens Lars Løkke ifølge målingen vil trække 86 pladser med sig. I procenter hedder opbakningen til rød blok 50,5 mod støtten på 49,1 procent til blå, viser Voxmeter-målingen, som er udført for Ritzau.

Målingen er offentliggjort mandag morgen. Den fortsætter tendensen i de forskellige målinger, hvor det sikre, blå forspring langsomt skrumper.

Det kræver 90 mandater at blive statsminister.

Dansk politik Efter valgduel: - Løkke virkede nærmest søvnig

I målingen mangler fire nordatlantiske mandater. Her skal Helle Thorning så bare sikre sig et enkelt - i dag peger tre ud af fire på rød blok frem for blå.

Socialdemokraterne får 26,8 procents opbakning, mens Venstre får 21,2.

Konservative med kurs mod spærregrænsen

Men mere bemærkelsesværdigt end de to store partiers opbakning er det i virkeligheden, at Alternativet får 2,2 procent og dermed klarer spærregrænsen, mens de konservative ganske vist også klarer spærregrænsen, men er røget helt ned på 2,6 procents opbakning. Ved seneste valg fik de konservative 4,9.

Dansk politik Løkke: Thornings Panorama-fokus taler for sig selv

Ganske vist må målingen skabe glæde og håb i rød lejr om en ny periode med Helle Thorning som statsminister. Men det hører i høj grad med til billedet, at alle andre målinger giver blåt flertal. Og har gjort det rigtig længe.

Berlingskes Politiko har for få dage siden opgjort 417 målinger siden valget, og her tager Helle Thorning og rød blok kun føringen i tre af dem.

Således viser den seneste Gallup-måling stadig, at blå blok får 51,6 procent af stemmerne, mens rød får 48,3. En række andre målinger giver på tilsvarende måde stadig flertal til blå blok.

Lars Løkke og Helle Thorning brugte for meget af aftenen på at være enige med hinanden, lyder det fra Hans Engell. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Dansk politik Engells dom: Jammerlig tal-krig uden vinder

I den aktuelle måling fra Voxmeter har 1056 personer deltaget, og den er udført i perioden 29. til 31. maj. Dermed spiller den direkte duel mellem Helle Thorning og Lars Løkke på TV2 i går ikke ind.

Den maksimale usikkerhed er ifølge Ritzau 2,7 procentpoint.

Partiernes opbakning i procent

Socialdemokraterne: 26,8

Enhedslisten: 8,7

SF: 7,2

De Radikale: 5,6

Alternativet: 2,2

 

Venstre: 21,2

Dansk Folkeparti: 17,0

Liberal Alliance: 7,9

Konservative: 2,6

Kristendemokraterne: 0,4

Kilde: Ritzau/Voxmeter

302 kommentarer
Vis kommentarer