Annonce:
Annonce:

Måling: S lige så store som ved valget

Voxmeter-målingen er dog den eneste af de nyere målinger, som giver Socialdemokraterne samme opbakning som ved seneste valg

Sådan så Helle Thorning ud, da valg-sejren var en realitet i 2011. Selvom partiet har vist fremgang i den seneste måling, er der dog stadig langt til samme scener for partiet. (Arkivfoto: Mogens Flindt)
Sådan så Helle Thorning ud, da valg-sejren var en realitet i 2011. Selvom partiet har vist fremgang i den seneste måling, er der dog stadig langt til samme scener for partiet. (Arkivfoto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Politik

Det har langt fra været lutter lagkage for statsminister Helle Thorning Schmidts parti, Socialdemokraterne, at sidde i regering, men på trods af mange slag og løftebrud i løbet af deres snart fire år som regeringsparti, giver den seneste måling, foretaget af Voxmeter for Ritzau, Socialdemokraterne den samme tilslutning, som partiet havde ved valget i september 2011.

Målingen viser, at hvis der var folketingsvalg i dag, ville 24,8 procent af vælgerne sætte deres kryds ud for Socialdemokraterne, svarende til 44 mandater. Men der er stadig lang vej til en valgsejr.

Annonce:

For målingen viser til gengæld, at både De Radikale og SF går tilbage i forhold til sidste valg, mens Enhedslisten har en snæver fremgang. Alt i alt er det dog ikke nok til at samle flere mandater end blå blok, hvor især Dansk Folkeparti ifølge målingen viser fremgang. Ifølge Voxmeter-målingen er partiet gået fra 12,3 procent ved seneste valg til 17,7 procent af stemmerne.

I alt 45,9 procent af vælgerne har i den seneste måling tilkendegivet, at de vil stemme på et parti på venstrefløjen ved et kommende valg.

De øvrige partier på højrefløjen har alle en anelse mindre tilslutning end ved valget, mens nystiftede Alternativet med en tilslutning på 1,5 procent ikke ser ud til at få plads i Folketinget, som kræver mindst to procent af de afgivne stemmer.

Tidligere målinger bekræfter fremgangen
Generelt giver meningsmålingerne et meget varieret resultat.

I den seneste Gallup-måling fra 9. april, opnår Socialdemokraterne støtte fra 24,2 procent af vælgerne, mens Venstre og DF ligger kort efter med henholdsvis 20,7 og 20,2 procent af stemmerne.

Annonce:

I Voxmeter-målingen fra sidste uge kunne Socialdemokraterne til sammenligning kun trække 24,1 procent af stemmerne, mens DF i den måling var nede på 17,1 procent af stemmerne, og Venstre i målingen var landets største parti med 24,5 procent af vælgernes krydser.

I en måling foretaget af Greens 26. marts, var Socialdemokraterne tillige tæt på tidligere niveau, idet 24,4 procent af vælgerne her viste opbakning til regeringspartiet, mens Venstre og DF som de skarpeste forfølgere ifølge målingen kunne høste henholdsvis 23,3 og 17,2 procent af de afgivne stemmer, hvis der var valg i dag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: