Måling tyder på vælgerskepsis over for kontanthjælpsloft

Ydelser til enlige kontanthjælpsmodtagere skal ikke skæres så kraftigt, som regeringen vil, mener vælgerne

Det skal kunne betale sig at arbejde. Under det motto har regeringen bebudet en lang række reformer, blandt andet et kontanthjælpsloft, der sætter en grænse for, hvor meget støtte kontanthjælpsmodtagere kan få, for eksempel til husleje.

Men en meningsmåling, som fagbladet Boligen har fået foretaget, tyder på, at vælgerne ikke mener, at støtten til enlige forsørgere bør skæres så kraftigt, som regeringen lægger op til i det lovforslag, der behandles i Folketinget i næste uge.

Forslaget har blandt andet fået kritik for at ramme enlige forsørgere på kontanthjælp hårdt. En enlig forsøger med et barn vil maksimalt kunne modtage 15.196 kroner om måneden i kontanthjælp, boligstøtte og andre ydelser.

Dog tælles børnetilskud og friplads ikke med. Men ifølge fagbladet Boligen vil der i gennemsnit være tale om, et enlige forsørgere mister cirka 20 procent af deres rådighedsbeløb.

Ifølge målingen mener 47,9 procent af vælgerne, at der slet ikke skal skæres i enlige forsørgeres rådighedsbeløb. Og dertil kommer 21,7 procent, der mener, at der maksimalt bør skæres 10 procent for at give større tilskyndelse til at arbejde.

Blandt de borgerlige partiers vælgere er der større opbakning til at skære i støtten, end der er blandt vælgerne generelt.

Men blandt Dansk Folkepartis vælger mener 45,1 procent, at der slet ikke bør skæres, mens 19,2 procent mener, at der højst bør skæres 10 procent.

Sammenlagt mener mere end 43 procent af Venstres vælgere, at det er i orden at skære 20 procent eller mere i det, de enlige forsørgere har til rådighed. 23,9 procent af V-vælgerne mener slet ikke, der skal skæres.

Fagbladet Boligen udgives af Boligselskabernes Landsforening, der er blandt de mange kritikere af forslaget om kontanthjælpsloftet. Meningsmålingen er foretaget af firmaet A&B Analyse blandt 1050 respondenter.

30 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere