Måling: Vælgere efterlyser et nyt højreparti

13 procent af danskerne savner et parti til højre for Dansk Folkeparti, viser en ny måling

Dansk Folkepartis indvandrerpolitik er ikke længere stram nok for en del af danskerne. Knap 13 procent svarer i en måling foretaget af Wilke for Jyllands-Posten, at de 'savner et parti, der har en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti'.

I blå blok er det 19,5 pct., der efterspørger sådan et parti, og 21 pct. anfører her, at de vil overveje at stemme på et 'nationalkonservativt parti til højre for Dansk Folkeparti med stop for indvandring som hovedemne.'

Tallene er indsamlet i dagene efter angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, og det kan forklare dele af den forholdsvis markante efterlysning, men det forklarer ikke det hele, mener eksperter.

Forskerne er overraskede og havde ikke regnet med, at der fandtes folkelig opbakning til en udlændingepolitik strammere end Dansk Folkepartis, men partiets eksplicit midtsøgende stil, der ellers er blevet brugt til at forklare partiets store fremgang i meningsmålingerne, har tilsyneladende også haft sin pris.

- Det overrasker mig virkelig. Der har været en antagelse om, at der ikke har været plads til højre for Dansk Folkeparti - det har jeg også selv sagt - men dette viser jo, at det er der, siger Chris Holmsted Larsen, der forsker i politisk ekstremisme i Danmark.

I DF ryster man ikke på hånden, hvis man spørger næstformand Søren Espersen:

- Vi er, som vi er, og gør det, vi gør. Hvis der nogen, der ikke synes om det, må de jo stemme på et andet parti. Jeg kan slet ikke se, hvorfor jeg overhovedet skulle have en mening om det.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen