Magnus har lavet en dansker-test - men INGEN kan bestå den

22-årige Magnus ønsker med humor at sætte fokus på den danskhedsdebat, der har raset i den seneste tid

Vi kan garantere, at du dumper Magnus' test! Foto: Privat
Vi kan garantere, at du dumper Magnus' test! Foto: Privat

For cirka en uge siden gik bølgerne højt i Debatten på DR 2, da Martin Henriksen (DF) sagde, at 'man jo ikke bliver mere dansk' af at være født og opvokset i Danmark.

Han sagde samtidig, at da han ikke kendte elevrådsformanden Jens Philip Yazdani fra Langkær Gymnasium, 'så kunne han dårligt svare på, om han var dansk'. Det er selvom, at Jens er født og opvokset i Danmark, har gået i en dansk skole, har en dansk mor og iransk far - og ikke mindst føler sig pæredansk.

Nu blander den 22-årige fotograf Magnus Kristoffersen sig i debatten med en lille gimmick, som han håber vil få folk til at tænke over sagen på en ny måde.

Så tåbeligt
Han har nemlig lavet testen 'Er jeg dansker?', hvor man skal svare på fire spørgsmål for at se, om man er dansker.

Hvis du tager testen, vil du dog opdage, at det faktisk er ganske umuligt at blive dansker, selvom du er født og opvokset i Danmark og har gået på en dansk skole.

Der er nemlig et lille Martin Henriksen-twist i testen, som Magnus håber vil få folk til at prøve at sætte sig i Jens' sted.

- Hvis folk får de her spørgsmål og svarer alt det rigtige og stadig får at vide, at de ikke er danskere, hvad føler de så ved det, siger Magnus Kristoffersen til Ekstra Bladet.

- Det er selvfølgelig også en åbenlys joke, som jeg har lavet for at forevige den kommentar, som Martin Henriksen kom med. Det var simpelthen så tåbeligt sagt af ham, siger Magnus Kristoffersen, der understreger, at han ikke er politisk aktiv.

- Jeg synes bare, at man skal lave lidt sjov med folk, der siger noget så tåbeligt. Jeg har smurt ret tykt på, for i hele den debat har der bare været mange grovheder, og det synes jeg der skal være plads til, når vi taler politik i Danmark, siger Magnus.

Jeg har altså venner
Ekstra Bladet har spurgt Martin Henriksen, hvad han synes om Magnus' 'test'. Han kender ikke testen og har ikke set den, men han synes, at der skal være plads til den slags.

- Det lyder som et humoristisk indslag i debatten og det er man selvfølgelig velkommen til, siger Martin Henriksen.

- I testen fremgår det, at du ikke har nogle venner, og at man derfor ikke kan blive dansker. Det skal jeg bare lige for god ordens skyld høre, om du har?

- Haha. Jaja, jeg har da et par stykker. Jeg synes det er helt fint, der skal være plads til humor, men jeg har ikke så meget mere at sige om dét, siger Martin Henriksen.

Har ikke ændret holdning
Han understreger dog, at han ikke har ændret mening eller holdning generelt, siden han deltog i Debatten.

- Jeg forholder mig til påstanden om, at man automatisk er dansker, bare fordi man er født her. Sådan er det jo ikke, det er fuldstændig indlysende. For eksempel er der mange tyrkere, der gerne vil oprette tyrkiske skoler og gymnasier. Det gør de jo, fordi de er tyrkere og ikke danskere, siger Martin Henriksen.

- Men nu ved du vel lidt mere om Jens. Vil du stadig fastholde, at du ikke ved, om han er dansker?

- Jeg kender stadig ikke manden. Vi har ikke siddet og holdt i hånd og drukket te. Jeg går ikke rundt og giver folk et stempel på, om de er danskere eller ej.

- Så du kan faktisk aldrig vurdere, om man er dansker eller ej?

- Jo, i nogle tilfælde, men dybest set spørger du mig, om jeg ville have sagt noget andet den aften, hvis jeg vidste det, jeg ved nu, og det ville jeg ikke nej.

Du kan prøve Magnus' 'test' her.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.