Annonce:
Annonce:

Mail afslører: Jarlov talte med to tunger

K ville acceptere falske miljø-tal fra Eva Kjer Hansen, hvis bare V-regeringen ville give de Konservative et grønt fingeraftryk på landbrugspakken. Rasmus Jarlov afviser at have talt med to tunger (opdateret med svar fra Rasmus Jarlov)

Hør Jarlov kommentere sagen her (Foto: Lasse Brøndal)
Annonce:
Følg Politik

OPDATERET KL. 23.30 MED SVAR FRA RASMUS JARLOV

Her til aften har de Konservative udtrykt mistillid til Eva Kjer Hansen og dermed reelt fyret hende som miljø- og fødevareminister.

Men en mail fra den konservative miljøordfører Rasmus Jarlov sår alvorlig tvivl om partiets begrundelse for at fyre ministeren.

Ifølge den konservative leder Søren Pape har partiet ikke længere tillid til Eva Kjer, fordi hun over for offentligheden og Folketinget har givet et misvisende billede af konsekvenserne af landbrugspakken. Det fastslog Pape tidligere på aftenen på et pressemøde, hvor han netop var flankeret af partiets miljøordfører Rasmus Jarlov.

Hør Ekstra Bladets politiske redaktør, Steen Larsen ridse sagen op her (Foto: Lasse Brøndal)

Pape slagter Eva Kjer

Annonce:

Baggrunden er, at Eva Kjer på samrådet i miljøudvalget tidligere i dag afviste, at hun havde givet misvisende tal til Folketinget og offentligheden. Derfor besluttede de konservative efter et timelangt møde i gruppen, at trække tæppet under V-ministeren.

Men Ekstra Bladet har fået adgang til en mail, som Rasmus Jarlov i går sendte til Eva Kjer og de øvrige partier i blå blok. Altså op til dagens dramatiske forløb med eksperthøring og samråd i Folketingets miljøudvalg.

I mailen understreger Jarlov, at han godt kan acceptere, at regeringen og Konservative er uenige om, hvorvidt tallene for landbrugspakkens miljøbelastning er rigtige eller ej. Jarlov kan altså, ifølge mailen, godt acceptere den linje, som Eva Kjer endte med at lægge på samrådet. Nemlig at hendes tal har været retvisende. Selvom Rasmus Jarlov og de Konservative mener, at de i virkeligheden er manipulerede.

Annonce:

'Vi vil meget gerne forhandle videre ... Vi kan godt anerkende, at tallene har været fremlagt for os, men ikke at de har været retvisende eller, at det er ok med tal, der ikke er retvisende, blot at de har været fremlagt for os', skriver Jarlov. (Artiklen fortsætter under billedet)

 

I mailen understreger han, at de konservative er klar til at forhandle videre om en tillægsaftale, som kan vise, at de Konservative har sat et grønt fingeraftryk på landsbrugspakken.

'Vi forstod på jer, at I slet ikke ville forhandle en tillægsaftale, hvis ikke vi gik med til denne forudsætning. Men for vores vedkommende vil vi understrege, at vi ikke har det modsatte krav, at I skal anerkende, at tallene har været misvisende. Vi kan godt forhandle om politiske initiativer uden at være enige på dette punkt', skriver Rasmus Jarlov.

Men efter tirsdagens tre timer lange samråd på Christiansborg sagde Rasmus Jarlov:

- Jeg er skuffet over, at ministeren ikke vil erkende, at der er lagt nogle tal frem, som ikke er retvisende.

Annonce:

Herefter mødtes den konservative gruppe og partiets pressefolk i flere timer, hvorefter de udtrykte mistillid til Eva Kjer, fordi hun ikke ville erkende, at hendes tal havde været misvisende.

Jarlov: Handler ikke om hendes ministerfremtid

Ekstra Bladet forsøgte i timevis at få en kommentar til mailen fra Rasmus Jarlov. Han vendte sent tirsdag tilbage til Ekstra Bladet. Den konservative landbrugsordfører afviser, at han har talt med to tunger:

- Hvis du læser den mail grundigt, så står der, at vi kan godt forhandle om politiske initiativer uden at være enige på det punkt. Det betyder jo ikke, at vi ikke synes, hun skal anerkende, at tallene har været misvisende.

- Hvorfor ikke?

Annonce:

- Vi har kørt to forskellige spor: Et har handlet om, hvilke sanktioner skal vi lave overfor ministeren. Og det afhænger af, om vi har tillid eller ej, og om hun fremlægger tingene ordentligt. Og så har vi kørt et spor, der har handlet om, hvilke politiske initiativer skal vi lave for at rette op på det regnskab, som har vist sig at være dårligere, end vi troede. Og der har vi sagt, at med hensyn til, hvilke politiske initiativer, vi skal lave, der har vi ikke nogen betingelser om, at de skal anerkende noget; i modsætning til, at de har krævet af os, at vi skulle gå ud og lyve om, at tallene har været retvisende. Der er ikke nogen modsætning.

- Men I skriver jo direkte til hende, at I ikke vil kræve, at hun skal anerkende, at tallene har været misvisende...?

- ... For at vi vil lave en aftale om politiske initiativer. Jeg skriver ikke: vi vil ikke kræve af dig, at du skal anerkende det. Punktum. Det er meget vigtigt. Den her mail handler om, hvorvidt vi kan forhandle om at rette op på kvælstofsregnskabet. Det har ikke handlet om, hvilke sanktioner vi ville lave over for ministeren efter hendes opførsel i sagen. Det har handlet om at forhandle initiativer. Det vil vi gerne. I modsætning til det, de kom med til os, som var, at vi skulle gå ud og lyve og sige, at alle fagfolk, eksperter osv. har taget fejl, og ministeren har haft ret. Vi har ikke koblet de to ting sammen. Det er dem, der har det.

- Men årsagen til, at I i dag udtrykte mistillid var jo, at I var skuffede over, at ministeren ikke vil erkende, at tallene er misvisende?

Annonce:

- Vi er ikke fornærmede over det, hun har fremlagt for os. Men det er et problem, at en minister ikke giver et retvisende billede over for Folketinget og over for befolkningen.

- Hvorfor skriver I så ikke til hende, at hun skal anerkende, at de her tal har været misvisende?

- Det har vi også sagt til hende masser af gange undervejs.

- Men hvorfor skriver I så det her til hende i går?

- Nu har jeg forklaret det for dig. Jeg synes, det er en ret logisk forklaring. Vi vil gerne forhandle med alle, uanset hvordan de ser på de tal. Det handler om kvælstofsreduktioner. Det handler ikke om hendes ministerfremtid. Jeg vil stadig gerne forhandle med Venstre, selvom de ikke vil anerkende, at tallene har været misvisende.

OPDATERET KL. 23.30 MED SVAR FRA RASMUS JARLOV

Her fortæller Jarlov om Konservatives mistillid til Eva Kjer Hansen (Foto: Lasse Brøndal)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: