Annonce:
Annonce:

- Man blev en 13-årig pige

Hun kunne være en hård modstander, men altid respekteret, mindes politikere om Ritt Bjerregaard

Ritt Bjerregaard viste vejen for kvinder i politik, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt og flere danske kvindelige politikere, der er mødt op til Ritt Bjerregaards begravelse

- Hun cirkelsparkede døren op
Annonce:
Følg Politik

En stribe markante politikere er mødt op til Ritt Bjerregaards begravelse på Vestre Kirkegaard. De mindres en stor skikkelse i dansk politik. En loyal ven men også en modstander, der bed fra sig.

Specielt for de socialdemokratiske kvinder var Ritt Bjerregaard en stor skikkelse, der sparkede døre ind. Og mens hun hjalp, åbnede døre og brød glasloftet var der ingen gratis omgange.

Cirkelspark
- hun viste os kvinder, hvordan man også kunne være i politik. Hun bankede ikke stille og roligt på døren. Hun cirkelsparkede den op.

- Den coolness var noget af det, der trak mange af os ind i partiet. Fordi hun viste os, at Socialdemokratiet var et bredt parti og ikke kun for mænd af en hvis alder, siger tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Også hun fik dog at føle, at Ritt Bjerregaard ikke sparede på grovfilen.

Annonce:

- Det var ikke særligt sjovt at være uenig med Ritt. For hun havde stærke holdninger og hun var ikke bange for at sige dem. Så jeg har da også været irriteret på hende mange gange, siger hun.

Skolepige igen
Det går igen for mange af det kvindelige socialdemokrater, Ekstra Bladet fanger forud for begravelsen. Ritt var loyal, samlede kvinder omkring sig og hjalp.

Men hun krævede også at de gjorde deres bedste. Og hun var ikke bange for at holde dem til ilden.

- Hun var en stor hjælp, da jeg skiftede parti og som alle andre var lidt usikker på fødderne.

- Jeg slap aldrig med at føle mig som en lille skolepige, når jeg sad sammen med Ritt. Selv som minister, hvor man jo forsøger at lede et land, blev man 13 år gammel og stor en smule ret.

- Hun forventede noget og der var smæk for skillingen. Men hun var også en stor støtte, som vi kommer til at savne, siger social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Ingen hallalujah
Også hendes tidligere chef Poul Nyrup Rasmussen, som Ritt Bjerregaard var minister under, mindes hvordan det var, at være uenige med hende.

Annonce:

- Det var en fornøjelse at være uenig med Ritt. Man skulle tidligt op om morgenen og være på tæerne, hvis man skulle måle sig med hende. Men de var også det, vi havde brug for.

- Der er ikke noget parti, der kan leve med hallelujah-steming. Og meget kan man sige om Ritt, men det bedrog hun ikke til. Hun bidrog til, at vi gjorde os umage, siger han.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Regeringen vil ikke tjekke, om pengene stemmer i statskassen, som man ellers plejer at gøre, når der kommer en ny regering. Hør interview med finansminister Nicolai Wammen (S) i 'Ingen kommentarer' herunder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: