Manglende trafikpenge kan sløjfe togbro over Vejle Fjord

Nogle trafikprojekter skal formentlig lægges i graven, da der ikke er så mange penge til trafikken som håbet

Ny regering, ny kamp om trafikmilliarderne.

Der er bare ikke så mange milliarder, som politikerne havde håbet på, og derfor er kampen begyndt om, hvilke projekter der skal skrottes.

Her står en ny togbro over Vejle Fjord formentlig i forreste række, skriver Jyllands-Posten.

Togbroen blev ellers en del af en aftale forrige år under Helle Thorning-Schmidts (S) regering.

Sammen med Dansk Folkeparti og Enhedslisten oprettede regeringen Togfonden, der skulle sikre timedrift mellem landets største byer og en ny togbro ved Vejle.

Ifølge Jyllands-Posten er den nye transportminister, Hans Christian Schmidt (V), og Dansk Folkeparti dog muligvis ved at droppe planen.

- Den bro over Vejle Fjord, som det koster 4,3 milliarder kroner at bygge, har vi sat spørgsmålstegn ved, siger transportministeren til avisen.

Han peger på, at en undersøgelse om projektet er sat i gang, og at broen efterfølgende skal diskuteres med partierne bag togforliget, som Venstre ikke var en del af i protest mod finansieringen - en ændring af beskatningen af nordsøolien.

Hans Christian Schmidt har derfor ikke taget stilling til, hvorvidt han støtter en ny bro over Vejle Fjord eller ej.

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, er omvendt parat til at sløjfe en ny bro over fjorden.

- En ny togbro er ikke afgørende for os, især når Togfonden ikke ligefrem bugner af penge. Vi har ikke fået den finansiering, vi havde håbet på. Derfor er vi nødt til at lave et tjek af, hvad der er penge til - og her er togbroen ikke afgørende for os, siger han til Jyllands-Posten.

I slutningen af juni påpegede transportminister Hans Christian Schmidt, at der ikke er finansiering nok i oliebeskatningen til at realisere projekterne i Togfonden.

15 kommentarer
Vis kommentarer