Maraton-møde i Folketinget sluttede langt ud på natten

En håndfuld folketingspolitikere fik sig en længere arbejdsdag end normalt

Folketingssalen (Foto: Ditte Valente)
Folketingssalen (Foto: Ditte Valente)

Blanke øjne og dybe rande.

I går blev det en lang aften for nogle af landets folketingspolitikere. Der blev nemlig diskuteret biodiversitet i den danske natur til klokken halv fem onsdag morgen i Folketingssalen.

Det fik flere af de tilstedeværende politikere til tasterne på deres smartphones, hvor de har fortalt om nattens sene arbejde på deres Facebook-profiler.

En af dem er blandt andet miljøordfører Mette Abildgaard (K), der sendte en 'tidlig morgenhilsen fra Folketingssalen' med tilhørende selfie af miljø og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

En anden, der også fortalte om nattens strabadser, er socialist på høje hæle, som hun kalder sig selv, miljøordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Den socialdemokratiske Lea Wemelin gav blå blok en lille lussing i nattens mørke.

 

Det var egentlig Enhedslisten beslutningsforslag om biodiversitet i naturen, der står bag det sene 'overarbejde'.

Med forslaget vil Enhedslisten ændre Planloven, der blandt andet beskytter naturen ved bebyggelse, så 'samfundsudviklingen kan ske på et bæredygtigt grundlag', som står der skrevet i lovteksten.

Enhedslistens forslag vil nemlig tilføje en ny arealkategori til Planloven, som de kalder for naturzone. Ideen er at bevare naturen, som den er i dag, og det var Enhedslistens ordfører Maria Reumert Gjerding godt klar over kunne blive til en sen affære.

26 kommentarer
Vis kommentarer